user_mobilelogo
ag_polyk
Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, εορτή του αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Επισκόπου Σμύρνης του θαυματουργού προστάτου της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, πανηγύρισε η Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμπελακιωτίσσης στην Ορεινή Ναυπακτία, όπου φυλάσσεται το τιμίο λείψανο της δεξιάς χειρός του αγίου Πολυκάρπου.
Την παραμονή τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα από τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμ. π. Πολύκαρπο Παστρωμά.
Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε πανηγυρική θεία Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, πλαισιούμενο από τον π. Πολύκαρπο, τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως π. Καλλίνικο, τον Εφημέριο-Ιεροκήρυκα π. Γαβριήλ, τον π. Ιωάννη Πολύζο που ιδιαιτέρως φροντίζει για την Ιερά Μονή από την εποχή που ζούσε μόνος του ο αείμνηστος π. Ραφαήλ, κ.ά.. Έψαλε χορός Ιεροψαλτών με χοράρχη τον κ. Ανδρέα Ιωακείμ, Ιεροψάλτη στον Καθεδρικό Ναό Λαμίας. Στην Ιερά Μονή εκκλησιάσθηκε πλήθος κόσμου, παρά τον χειμωνιάτικο καιρό, από την Ναύπακτο, την Πάτρα, το Αγρίνιο, αλλά και προσκυνητές από την Αθήνα που μένουν σε ξενοδοχεία της περιοχής.
Η ατμόσφαιρα στο μικρό καθολικό της Μονής ήταν λαμπρή, με κέντρο, βεβαίως, την αγία Τράπεζα, αλλά και την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Αμπελακιώτισσας, ενώπιον της οποίας εψάλη από τον χορό το «Άξιον εστίν», και το τίμιο λείψανο του Αγίου Πολυκάρπου.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην φωνή που ενίσχυσε τον άγιο Πολύκαρπο στο μαρτύριό του: «Ίσχυε, Πολύκαρπε, και ανδρίζου», την οποία άκουσαν μόνον οι Χριστιανοί στο στάδιο του μαρτυρίου του, και με αφρομή το γεγονός αυτό αναφέρθηκε στην ζωή των Μοναχών και τον αγώνα του κάθε πιστού στις ημέρες μας και στην ζωή των Κληρικών και Μοναχών και του κάθε πιστού.
Για την Ιερά Μονή Αμπελακιωτίσσης είπε:
«Λαμβάνοντας αφορμή από το στάδιο, στο οποίο εισήλθε ο άγιος Πολύκαρπος, μπορούμε να δούμε και το Μοναστήρι αυτό ως ένα άλλο πνευματικό στάδιο, αφού η μαρτυρική ζωή συνεχίζεται σήμερα στα Ορθόδοξα Μοναστήρια, όπως σε αυτό που ήλθαμε σήμερα για να εορτάσουμε την μνήμη του αγίου Πολυκάρπου. Στο Μοναστήρι αυτό που είναι ο θησαυρός της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, και μέσα σε αυτό είναι εναποτεθημένα και δύο σημαντικά θησαυρίσματα, ήτοι η ιερά εικόνα της Παναγίας της Αμπελακιώτισσας και το ιερό λείψανο της χειρός του αγίου Πολυκάρπου. Αυτά τα δύο ευλογημένα αποθησαυρίσματα ελκύουν δια μέσου των αιώνων ανθρώπους για να μονάσουν και να ασκηθούν στην πνευματική τους ζωή. Το Μοναστήρι αυτό είναι ένα στάδιο στο οποίο εισέρχεται κάθε μοναχός, ωσάν τον Άγιο Πολύκαρπο, για να ομολογήση την πίστη του στον Χριστό και να ζήση μέσα στην δύναμη της πίστεως. Εισερχόμενος στο στάδιο αυτό ακούει την φωνή του Θεού: «ίσχυε, μοναχέ, και ανδρίζου». Εδώ στο στάδιο αυτό δεν είναι απλώς άνθρωποι, αλλά άγγελοι και άγιοι που παροτρύνουν τον μοναχό στον αγώνα του καί, φυσικά, ο μοναχός δέχεται τις παρακλήσεις από τον Θεό. Κάθε μοναχός αγωνίζεται εναντίον των παθών του με την βοήθεια του Θεού».
Για την μοναχική ζωή είπε:
«Αυτή είναι η ζωή της Ορθόδοξης Μονής και ο σκοπός του ορθοδόξου μοναχού. Μένει στο Μοναστήρι για να ασκηθή στην προσευχή, να θεραπεύη τα πάθη του, να πορεύεται στον δρόμο της θεώσεως, να αποκτήση την υπακοή, την καθαρότητα ψυχής και σώματος, την ένωσή του με τον Θεό. Το Μοναστήρι δεν είναι τόπος ψυχαγωγίας, καταλαλιάς-κουτσομπολιού, ανυπακοής στον Επίσκοπο και την Εκκλησία. Οι Μοναχοί ασκούνται στην υπακοή και όχι στην ανυπακοή.
Η διδασκαλία των αγίων Πατέρων και οι αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων Συνόδων έχουν καθορίσει τις Ιερές Μονές ως στάδια πνευματικό, ως παλαίστρες πνευματικές, όπου οι μοναχοί αγωνίζονται να ζήσουν την ζωή του Χριστού με υπακοή, παρθενία και ακτημοσύνη. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο μοναχός αισθάνεται άφραστη χαρά, απολαμβάνει την σταυροαναστάσιμη ζωή. Αυτός ο μοναχισμός με ενθουσιάζει, αυτός αναπαύει την ψυχή μου, αυτός με χαροποιεί!»
Και για να δώση κουράγιο στους εκκλησιασθέντες, είπε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος, κατακλείοντας το κήρυγμά του:
«Και εμείς ήλθαμε σήμερα σε αυτό το πνευματικό στάδιο και καθένας μας άκουσε αυτήν την φωνή, εσωτερικά στην καρδιά του: «ίσχυε και ανδρίζου», στον αγώνα του και στην ζωή του. Αυτό το λέγω και στον εορτάζοντα σήμερα Ηγούμενο της Ιεράς Μονής: «Ίσχυε, π. Πολύκαρπε, και ανδρίζου». Αυτό το λέγω σε καθένα σας: «Ίσχυε και ανδρίζου». Μή αποκάμνετε από τις δοκιμασίες και τις θλίψεις, μήν απογοητεύεσθε από τις συκοφαντίες και τις διαβολές που δέχεσθε. Ο Θεός δια πρεσβειών του αγίου Πολυκάρπου να είναι πάντα μαζί μας».
Μετά την απόλυση της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους όσοι εκοπίασαν για την πανήγυρη, τον Ηγούμενο και το Ηγουμενοσυμβούλιο, τους Ιεροψάλτες, τον Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Καραλή και τα μέλη του Συλλόγου που ενδιαφέρονται για την Ιερά Μονή, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου κ. Κωνσταντίνο Κακούση, τους προσκυνητές που έκαναν αυτόν τον κόπο, μιάμιση ώρα δρόμο από την Ναύπακτο, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες για να εκκλησιασθούν και να λάβουν την χάρη του αγίου Πολυκάρπου.
Μετά την πανηγυρική θεία Λειτουργία η Ιερά Μονή προσέφερε κέρασμα σε όλους τους προσκυνητές και το μεσημέρι τράπεζα για όσους είχαν απομείνει.
Ας σημειωθή ότι την επομένη, Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, το τίμιο λείψανο μεταφέρθηκε από τον Ηγούμενο π. Πολύκαρπο στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό Μαμουλάδας στην Ναύπακτο με Εφημέριο τον Ιεροκήρυκα π. Πολύκαρπο Θεοφάνη, όπου επίσης τελέσθηκε αρχιερατική θεία Λειτουργία, και στην συνέχεια ανεχώρησε για τον Υμηττό Αθηνών, προσκεκλημένο στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου - Αγία Φωτεινή, με την ευλογία και άδεια του οικείου Ιεράρχου Σεβασμιωτάτου κ. Δανιήλ, όπου θα παραμείνη, μέχρι την Κυριακή 3 Μαρτίου.
Εκ της Ιεράς Μονής

 

 

Επικαιρότητα

Δήμος Ναυπακτίας: Με δόσεις το ετήσιο τέλος κοινοχρήστων χώρων για το 2020 Σ.Παπαβασιλείου: «Εξαντλούμε κάθε δυνατότητα για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας»
Δήμος Ναυπακτίας - Συνέντευξη τύπου για τη σοβαρή ασθένεια των πλατάνων
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος
Δήμος Ναυπακτίας - Σύσκεψη στο Δημαρχείο για την ασθένεια των πλατάνων εν όψει της επίσκεψης του ειδικού κλιμακίου
Όλα έτοιμα στα δημοτικά σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ναυπακτίας εν όψει της επαναλειτουργίας τους
Δήμος Ναυπακτίας - Το Seatrac θα τοποθετηθεί φέτος νωρίτερα στην παραλία Ψανής
Ἡ θεολογία τῆς Ἐκκλησίας γιά τήν θεία Κοινωνία
Ὁ Ναυπάκτου Ἱερόθεος στό NafpaktiaNews-ΙΟΝΙΑΝ: «Ἀνθρώπινες σχέσεις καί Ἐκκλησία» (συνέντευξη-video)
Ανανέωση στόλου και εγκατάσταση συστήματος GPS με στόχο την ασφάλεια του ανθρώπινου δυναμικού και την αποτελεσματικότερη οργάνωση
Ν. Φαρμάκης: «Πόντος, έν άστρον φωτεινόν… Για πάντα!»
Συνεδριάζει την ερχόμενη Παρασκευή το Περιφερειακό Συμβούλιο
Ναύπακτος: Ἡ πρώτη Ἀρχιερατική θεία Λειτουργία μέ πιστούς, μετά ἀπό δύο μῆνες
Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπακτίας – 19/5/2020
Εμπορικός Σύλλογος Ναυπάκτου - 17.000.000€ Ιδιωτικές επενδύσεις περιμένουν να ξεκινήσουν σε Ναύπακτο – Μεσολόγγι – Αστακό
Συγχαρητήρια Συνοδική Ἐπιστολή στόν Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ἱερόθεο
Παράλληλη λαϊκή αγορά από αυτό το Σάββατο στην Ναύπακτο
Ἱερατική Σύναξη Ἱ. Μητροπόλεως Ναυπάκτου ἐν ὄψει τοῦ ἀνοίγματος τῶν Ἱ. Ναῶν γιά Μυστήρια
Ν. Φαρμάκης: «Βάζουμε τέλος στον αντιαναπτυξιακό κατακερματισμό έργων και τις ανισότητες. Το νέο τεχνικό πρόγραμμα είναι εμπροσθοβαρές και στοχεύει σε ανάπτυξη για όλους!»
Επιστολή Ν. Φαρμάκη σε Μ. Βορίδη για τα Σχέδια Βελτίωσης
Συνάντηση Μαρίας Σαλμά και Θεόδωρου Βασιλόπουλου με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας
Το νέο Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας Δυτικής Ελλάδας
Δήμος Ναυπακτίας - Σταδιακή επαναλειτουργία των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων
Με γοργούς ρυθμούς οι καθαρισμοί σε όλο το εύρος του Δήμου Ναυπακτίας
Δήμος Ναυπακτίας - Ηλεκτρονικά στη διάθεση των δημοτών 10 δημοφιλή πιστοποιητικά
Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπακτίας – 11/5/2020
ΟΕΒΕΣΝΔ - Προτάσεις στην Επιτροπή Διαβούλευσης για τη στήριξη των επιχειρήσεων από την κρίση
Δράσεις ανάδειξης των πολιτιστικών πόρων της ΠΔΕ
Νεκτάριος Φαρμάκης: «Θέλουμε η έρευνα να απαντάει στις πραγματικές ανάγκες»
Ηλεκτρονική Διαβούλευση για τον τουρισμό και την τοπική οικονομική ανάπτυξη
Ο Κ. Καραγκούνης για το πρόβλημα ηλεκτροδότησης στα ΤΟΕΒ
Επικοινωνία του Σπ. Λιβανού με τους αρμόδιους υπουργούς για το θέμα της εστίασης
Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος στον «Εθνικό Κήρυκα» ΗΠΑ
Εμπορικός Σύλλογος Ναυπάκτου - Άνοιγμα καταστημάτων τη Δευτέρα 4/5/2020
Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπακτίας – 29/4/2020
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Εκκλησίας στον δημοσιογράφο Γ. Παπαδάκη του ANT1 (27 Απριλίου)
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Εκκλησίας στην εκπομπή mega magazino του ΜΕΓΑ (27 Απριλίου)
Δήμος Ναυπακτίας - Η αλήθεια με στοιχεία για την επιλογή του υλικού της ανάπλασης
2,4 εκ. ευρώ για συντήρηση ηλεκτροφωτισμού στο εθνικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Συνέντευξη τοῦ Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ἱεροθέου στόν «Ἐθνικό Κήρυκα»
Σε πλύσεις και απολυμάνσεις των κάδων απορριμμάτων προχώρησε ο Δήμος Ναυπακτίας - Συνεχίζονται οι δράσεις προστασίας της δημόσιας υγείας
Έως τις 15 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων στα ΚΕΠ για την εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών
Ὁ Ναυπάκτου Ἱερόθεος στό Nafpaktia News γιά τό διακόνημα τῆς ἐκπροσωπήσεως τῆς Ἱερᾶς Συνόδου (video)
Ξεκίνησε η διαδικασία αιτήσεων για την προμήθεια τροφίμων και ειδών υγιεινής από τους οικονομικά ευάλωτους δημότες
Συνδιαμόρφωση σχεδίου για την τόνωση του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας
Το μήνυμα του Δημάρχου Ναυπακτίας για την Απελευθέρωση της Ναυπάκτου (18 - 4 - 1829)
Πασχαλινή Ἐγκύκλιος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου κ. Ἱεροθέου
Τό κήρυγμα τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου κατά τήν Λειτουργία τοῦ Μεγάλου Σαββάτου (video)
Ναυπάκτου Ἱερόθεος. Ὁμιλία στόν Ἐπιτάφιο (video)
Ναυπάκτου Ἱερόθεος: Λόγοι τήν Μεγάλη Πέμπτη γιά τόν θεῖο ἔρωτα καί τήν Μ. Παρασκευή γιά τήν ἐγκατάλειψη τοῦ Θεοῦ (2 video)
Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, για την Ανάσταση και το Πάσχα
Μήνυμα του Δημάρχου Ναυπακτίας για το Πάσχα
Ενίσχυση αθλητικών υποδομών της Δυτικής Ελλάδας
Το νέο βίντεο «Συμμετέχουμε!» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Σπύρου Ματθαιόπουλου
Παράταση ημερομηνίας υποβολής προσφοράς στη διαγωνιστική διαδικασία πώλησης του ακινήτου των πρώην Εργοταξιακών Χώρων του έργου ζεύξης Ρίου - Αντιρρίου
Δήμος Ναυπακτίας - Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας
Επίσκεψη του Δημάρχου Ναυπακτίας στους οικισμούς των Ρομά στη Μαμουλάδα και το Αντίρριο
Δήμος Ναυπακτίας - Δίπλα στον πολίτη
Συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Ναυπακτίας και του Αντιδημάρχου Κοιν. Αλληλεγγύης για τον COVID-19
Τηλεδιάσκεψη του Περιφερειάρχη, Ν. Φαρμάκη, με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Δυτικής Ελλάδας.
Παπαχαραλάμπειος Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου - "Αλλάζω Σελίδα...από τη Βιβλιοθήκη στο Σπίτι"

Πολιτισμός - Σύλλογοι

"Ο εν Πάτραις Ναυπακτιακός Σύνδεσμος»: Από τους Αγ. Πάντες… στον Αγ. Χαράλαμπο
Ναυπακτιακός Σύνδεσμος Εν Πάτραις - "Ο Άγιος Χαράλαμπος" - Nαυπακτιακή Φωνή
Καταφύγιο Ναυπακτίας «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ»
Σύλλογος Αγίου Δημητρίου Ναυπακτίας - ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ
Σύλλογος των Απανταχού Χομοριτών - ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ
Αράχωβα Ορεινής Ναυπακτίας - ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ
Σύλλογος των Απανταχού Χομοριτών - Ακύρωση συνεστίασης
Σύλλογος Τερψιθεατών - Αναβολή Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου
Σύλλογος Αγίου Δημητρίου Ναυπακτίας - Αναβολή του ετήσιου χορού
Ετήσιος χορός του Συλλόγου Αγίου Δημητρίου Ναυπακτίας
Το νέο Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου των Απανταχού Περκιωτών Ναυπακτίας "Ο Άγιος Νικόλαος"
Ετήσιος χορός του Σύλλογου Δορβιτσωτών "Η Αναγέννηση"
Σύλλογος Ποκιστιάνων Ναυπακτίας - Συνοπτική παρουσίαση του έργου του συλλόγου στη δεκαετία 2009-2019
Κοπή πίτας του Σωματείου Μουσικών "Ορφέας"
Ετήσιος χορός - κοπή πίτας του Συλλόγου Στρανωμιτών Ναυπακτίας "Ο Άγιος Νικόλαος"
Ετήσιος χορός και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Κυδωνιωτών Ναυπακτίας "Η Γούστιανη"
Αρχαιότητες στην πόλη της Ναυπάκτου
Σύλλογος Δορβιτσωτών " Η Αναγέννηση" - Αναβολή ετήσιου χορού
Πολιτιστικός Σύλλογος Τρικόρφου - Εθελοντική Αιμοδοσία
Κοπή πίτας του Εκπολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου των Απανταχού Περκιωτών Ναυπακτίας "Ο Άγιος Νικόλαος"
Ο Δήμος Ναυπακτίας δημιουργεί Επιτροπή Προσβασιμότητας μετά από αίτημα του Συλλόγου "ΑΛΚΥΟΝΗ"
Πολιτιστικός Σύλλογος Τρικόρφου - Κοπή πίτας
Ο Σύλλογος Στρανωμιτών Ναυπακτίας " Ο Άγιος Νικόλαος" στην εκδήλωση της ΠΑΝ.ΣΥ.
Ὁ Μητροπολίτης Ναυπάκτου εὐλόγησε τήν βασιλόπιτα τῶν Ναυπακτίων Πατρῶν
Εκπολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Βελβινιωτών "Η Αγία Τριάδα" - Κοπή πίτας
Ναύπακτος: Ιστορική αναδρομή του Λεπάντο
Συλλόγος Ελευθέριανιτών Ναυπακτίας "Η Αγία Παρασκευή" - Κοπή πίτας
Σύλλογος Στρανωμιτών "Ο Άγιος Νικόλαος" - Εορταστικό Αντάμωμα
Η ΑΛΚΥΟΝΗ διεκδικεί, ο Δήμαρχος δεσμεύεται
Νεοχώρι Ναυπακτίας - Γιορτή Βραστού 2019
Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαβρούζας "Ο Άγιος Αθανάσιος" - Βιβλιοπαρουσίαση του νέου βιβλίου του Λάκη Καλαβρουζιώτη
Εταιρεία Ναυπακτιακών Μελετών (Ε.ΝΑ.Μ.) - Όργανα της Εταιρείας
Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαβρούζας "Ο Άγιος Αθανάσιος" - Ανάβαση Κλόκοβας
Σύλλογος Καστανιωτών Ναυπακτίας "Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος" - Έκδοση ημερολογίου 2020
Β΄ Πανναυπακτιακό Αναπτυξιακό Συνέδριο - Πρόγραμμα Συνεδρίου
Nέο Δ.Σ στό Σύλλογο Γυναικών Αγίου Δημητρίου
Εκδήλωση στη Μανδρινή Ναυπακτίας
14ο Αντάμωμα Απανταχού Ποδιωτών
Σύλλογος Κρυονεριτών “Ο Άγιος Γεώργιος”- Γιορτή «Γιορτή μελιού & καρυδιού»-μουσικοχορευτική βραδιά μΣύλλογος Κρυονεριτών “Ο Άγιος Γεώργιος”: Γιορτή Μελιού & Καρυδιού
Πολιτιστικός Σύλλογος Ριγανιωτών - Γιορτή της νεολαίας 2018
Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στην Κλεπά
Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο Αχλαδόκαστρο
Αντάμωμα των Απανταχού Καστανιωτών
Εκπολιτιστικός Σύλλογος Στράνωμας - Αντάμωμα στο Καρέλι
Σύλλογος Απανταχού Φαμηλιωτών - Καλοκαιρινές εκδηλώσεις 2018
Το ετήσιο καλοκαιρινό αντάμωμα στον Πέρκο
Καλοκαιρινή συνάντηση της Αδελφότητας Ναυπακτίων "Ο Έπαχτος"
Σύλλογος Κεντρικής - Πρόγραμμα Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων
Σύλλογος των Απανταχού Πλατανιτιωτών - Πρόγραμμα Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων
Σύλλογος Ποκιστιάνων - Αντάμωμα 2018
Πρόγραμμα εκδηλώσεων των Συλλόγων του Πλατάνου
Ετήσιο Αντάμωμα του Συλλόγου Απανταχού Παλαιοπυργιωτών
Σύλλογος Χομοριτών Ναυπακτίας - Εκδήλωση ονοματοδοσίας της πλατείας του χωριού / Αντάμωμα
Σύλλογος Δορβιτσωτών Ναυπακτίας - Εκδήλωση Μνήμης, Αναγνώρισης και Τιμής
Πολιτιστικό Καλοκαίρι Δήμου Ναυπακτίας 2018
Παρουσίαση νέων βιβλίων
Πολιτιστικό Καλοκαίρι Δήμου Ναυπακτίας 2017
Η Ναυπακτιακή Πίτα στην Πάτρα
Αντάμωμα Απανταχού Χομοριτών Ναυπακτίας 2016
Εταιρεία Ναυπακτιακών Μελετών - Νέες εκδόσεις βιβλίων