Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 22 Ιουλίου 2023 στο Ανθόφυτο Ναυπακτίας οι εκδηλώσεις για τη μάχη της Γρανίτσας που διοργάνωσε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ανθοφυταίων με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Ναυπακτίας υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ναυπακτίας (Ο.ΣΥ.Ν). Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι οδηγίες του Δήμου δεν επέτρεψαν να γίνει όπως είχε προγραμματισθεί το ΑΝΘΟΦΥΤΟ RUN με όλο το πρόγραμμα αγώνων δρόμου, αλλά περπάτημα χωρίς αγωνιστικό χαρακτήρα με τη παρουσία μικρών και μεγάλων καθώς και μελών του Συλλόγου ’’ΑΛΚΥΟΝΗ’’.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Παπαθανάσης, ο Αντιπεριφεριάρχης Θανάσης Μαυρομμάτης, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας,ο Αντιδήμαρχος Ντίνος Τσουκαλάς,οι πρώην Δήμαρχοι Γιάννης Μπουλές και Τάκης Λουκόπουλος, ο Πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Ανθοφύτου Κωνσταντίνος Φούντζηλας, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Μαρία Ζιαμπάρα και Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, η Υποδιοικητής του τμήματος Τροχαίας Ναυπακτίας Αναστασίου Αμαλία, ο Πρόεδρος και ο ταμίας της Ο.ΣΥ.Ν Θεόδωρος Παπαδόπουλος και Κώστας Σαλτός, ο Πρόεδρος του εξωραϊστικού Συλλόγου Παλαιοπύργου Βασίλης Μαχαίρας, ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μαμουλάδας Χρήστος Ζωιτάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παλαιοχωρακίου Κωνσταντίνος Καλπακιώρης ,η Φωτεινή Ράμμου και ο Κωνσταντίνος Πριόβολος εκ μέρους του Ερυθρού Σταυρού.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επιμνημόσυνη δέηση ιερασταντούντος του πατρός Βασιλείου Αντωνιάδη. Ακολούθησε ομιλία για το χρονικό της μάχης της Γρανίτσας από τον πρόεδρο της Ο.ΣΥ.Ν Θεόδωρο Παπαδόπουλο. Συγκινητική στιγμή της βραδιάς τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των πεσόντων του 1821 από τον Βουλευτή Θανάση Παπαθανάση, τον Αντιπεριφεριάρχη Υποδομών και Έργων Δυτικής Ελλάδας Θανάση Μαυρομμάτη και τον Δήμαρχο Βασίλη Γκίζα καθώς και η εκφώνηση των ονομάτων όπου ο κόσμος φώναζε αθάνατος.
Στεφάνια κατέθεσαν ο βουλευτής Θανάσης Παπαθανάσης, ο Αντιπεριφεριάρχης Θανάσης Μαυρομμάτης, ο Δήμαρχος Βασίλης Γκίζας, η υποδιοικητής του τμήματος τροχαίας Αναστασίου Αμαλία ,ο αστυνόμος Γιώργος Πύργας, από το αστυνομικό τμήμα Ναυπακτίας, ο Πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Κωνσταντίνος Φούντζηλας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Κατερίνα Φούντζουλα και ο Πρόεδρος της Ο.ΣΥ.Ν Θεόδωρος Παπαδόπουλος .
Η Πρόεδρος του Συλλόγου ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται ώστε το Ανθόφυτο με τη Μάχη της Γρανίτσας και το RUN να γίνει γνωστό στα πέρατα του κόσμου δίνοντας ραντεβού για του χρόνου με ακόμα μεγαλύτερη εκδήλωση. Επίσης ανέφερε ότι μέρος των εσόδων θα διατεθούν για τους σκοπούς του Συλλόγου’’ΑΛΚΥΟΝΗ’’ Στη συνέχεια απένειμε αναμνηστικές πλακέτες για τη στήριξη των εκδηλώσεων στον Θανάση Παπαθανάση, στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο Δήμο Ναυπακτίας, στην Μαρία Πολύζου, πρώην πρωταθλήτρια δρόμων αντοχής, πανελληνιονίκη και βαλκανιονίκη και σήμερα διευθύντρια του Μουσείου μαραθωνίου δρόμου και πρέσβειρα του Ελληνικού αθλητισμού, για τη συμβολή της στη διοργάνωση όλου του αγωνιστικού τμήματος της εκδήλωσης, στον Γραμματέα του Συλλόγου και Δάσκαλο Γιώργο Παπαθανασίου για την δωρεά της μαρμάρινης πλάκας των πεσόντων και τη συγγραφή και έκδοση του σχετικού βιβλίου και την εν γένει πολυετή προσφορά του στο χωριό , στην Αστυνομία και την Τροχαία Ναυπακτίας και στην Ο.ΣΥ.Ν.
Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια και συγκίνηση όλοι οι παρευρισκόμενοι έψαλαν με σεβασμό μπροστά στο μνημείο των πεσόντων τον Εθνικό μας ύμνο. Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν όλο το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Αγίου Δημητρίου με το χορευτικό του Γιάννη Βαφειάδη “ΝΑΥΣ” και φαγητό με πολλά τοπικά εδέσματα .
O Σύλλογος ευχαριστεί όλους τους χορηγούς:
1.Ankontech Τεχνική Κατασκευαστική
2.Koronis Packaging
3.Σίψας Εμπορική ΙΚΕ
4.THINK ID Συμβουλευτική Μελετητική
5.Porcelana Τσούμαρης
6.Φροντιστήρια Λουκόπουλου
7.Φροντιστήρια Κυττέα
8.Μεταφορική Χρυσανθόπουλος
9.Ξενοδοχείο Lepanto
10.Ξενώνες Ορεινή Ναυπακτία
11.Εταιρεία “Πήγασος”
12.Coffee city
13.Bιβλιοπωλείο “Writehouse”
14.Ναυπακτιακός Χ.Ο.Φ.Ε.Π. “NAYΣ”
15.Τζάνου Κωνσταντίνα Λογοθεραπεύτρια
16.Μεζεδοπολείο Εύ-Οίνος
17.Οπωροπωλείο Φούντζουλα
18.Κομμώσεις Τσούμαρη
19.Nafpaktia news
20.Proton
21.Market-In
22.Ναυπακτία press
καθώς και τους χωριανούς και φίλους του χωριού που συνέβαλαν οικονομικά .
Ιδιαίτερα ευχαριστεί και όλους τους αθλητές και τις οικογένειες τους ,τα μέλη του Συλλόγου ’’ΑΛΚΥΟΝΗ’’ που τίμησαν τις εκδηλώσεις μας με την παρουσία τους καθώς και τις εθελόντριες και εθελοντές .
Χωρίς όλους τους παραπάνω δε θα ήταν εφικτή η πραγματοποίηση και η επιτυχία της εκδήλωσης.
Με εκτίμηση και σεβασμό .
Για το Σύλλογο ,
Η Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση: https://www.facebook.com/groups/170107306138/permalink/10159651099931139/