Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020 έγινε με επιτυχία στα γραφεία του συλλόγου μας στον Άλιμο Αττικής η προγραμματισμένη κοινή συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής  Επιτροπής του Συλλόγου μας, τηρώντας όλα τα μέτρα προφύλαξης από τον ιό COVID-19, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας. 
Παρόντα στη συνάντηση όλα τα μέλη (τακτικά και αναπληρωματικά) εκτός των δύο μελών από την Αμερική. Σε σύνδεση skype το αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. και μέλος του παραρτήματος Ναυπάκτου Φιλιώ Αθανασίου Δρόσου.

1. Η ταμίας του Συλλόγου Κατερίνα Εγγλέζου Μαραγγουδάκη μαζί με τον πρόεδρο Μπάμπη Χαντζή έκαναν αναλυτική παρουσίαση του ταμείου, αναφέρθηκαν σε όλες τις εισπράξεις και τις δαπάνες που έγιναν  μέχρι σήμερα και ενημέρωσαν τα μέλη για το υπόλοιπο του ταμείου που παραμένει θετικό. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε ο οικονομικός απολογισμός έγινε ομόφωνα αποδεκτός.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος αναφέρθηκε στα έργα του συλλόγου που έχουν μελετηθεί και έχουν προγραμματιστεί για το 2021.
 Συνολική αποκατάσταση των ζημιών του δαπέδου στον εξωτερικό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου. Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες και η συνεχείς χρήση του χώρου από το 2013 και μετά για τις εκδηλώσεις του Συλλόγου επέφεραν στο χώρο μια αναμενόμενη φυσιολογική φθορά. Ο προϋπολογισμός της δαπάνης ανέρχεται στο ποσό των €2000.-
 Ελαιοχρωματισμός του εσωτερικού χώρου του Πολιτιστικού Κέντρου, των βοηθητικών χώρων (αποθήκη, WC) και όλων των άλλων κατασκευών (ξύλινων και μεταλλικών)  στον εξωτερικό χώρο, προϋπολογισμός €1900.-
 Κατασκευή δικτύου ύδρευσης, τσιμεντένιων ζωνών και διαδρόμων στο κοιμητήριο του χωριού. Για το θέμα αυτό έχουμε μιλήσει και με τον τοπικόπρόεδρο, θα μελετήσουμε το έργο και στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπακτίας να το πραγματοποιήσουμε. Σε κάθε  μεγάλη ή μικρή πόλη  το κοιμητήριο  είναι ένας χώρος γεμάτος αναμνήσεις, που συνδέει  τους κατοίκους  με το  μακρινό και το πρόσφατο παρελθόν και επομένως  αποτελεί σημαντικό στοιχείο  της πολιτιστικής κληρονομιάς τους.
2. Ο πρόεδρος Μπάμπης Χαντζής ενημέρωσε τα μέλη για τις επαφές που είχε με όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου Ναυπακτίας σχετικά με την ανάγκη  της δημιουργίας του Μητρώου Πολιτιστικών και άλλων Σωματείων και της θεσμικής κατοχύρωσης της χρηματοδότησής τους από τον Δήμο, με απώτερο σκοπό τα πολιτιστικά σωματεία να λειτουργούν αυτόνομα, αλλά και να δέχονται με καλή διάθεση την στήριξη των φορέων του τόπου και όλοι μαζί να συμβάλλουν στην πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων που είναι πολύ σημαντικές για την κάθε περιοχή. Να
μην αναπτύσσεται μία σχέση εξάρτησης μεταξύ πολιτιστικών συλλόγων και Δήμου με το ποιος Δήμαρχος είναι στην εξουσία, ποιος Αντιδήμαρχος είναι υπεύθυνος για τα πολιτιστικά, ώστε να τους πλησιάσουν αφήνοντας να εννοηθεί υπόσχεση για προσωπική διαφήμιση και εκλογική υποστήριξη. Είναι σημαντικό να καλλιεργηθούν σχέσεις συνεργασίας και εμπιστοσύνης μεταξύ των Πολιτιστικών φορέων, της Τοπικής Κοινότητας, του Δήμου και της Περιφέρειας.  Οι πολιτιστικοί Σύλλογοι έχουν νόημα ύπαρξης μόνο όταν έχουν όραμα, είναι «καθαροί», δυνατοί, λειτουργούν δημοκρατικά, αντικειμενικά, με διαφάνεια και σέβονται τα μέλη και το καταστατικό τους. Είμαστε χαρούμενοι που η πρότασή μας αυτή φαίνεται να έγινε αποδεκτή από όλες τις παρατάξεις και αναμένετε σύντομα να συζητηθεί και να ψηφιστεί σε ένα από τα επόμενα Δημοτικά Συμβούλια.
3. Η έκδοση της επόμενης ηλεκτρονικής εφημερίδας προβλέπετε να γίνει τέλος Νοεμβρίου. Η εφημερίδα θα εκδίδετε ανά εξάμηνο και θα έχουν την δυνατότητα όλοι ανεξαιρέτως να την διαβάζουν μέσα από τα Social Media και την ιστοσελίδα του συλλόγου.
4. Τέλος συζητήθηκαν διάφορα άλλα θέματα σχετικά με τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα και στο χωριό μας, τις κατολισθήσεις, τις καταστροφές δρόμων, καθώς επίσης και για τις ζημιές που συχνά προκύπτουν από τα διάφορα βοοειδή που δυστυχώς κυκλοφορούν αδέσποτα και στο χωριό μας. 
Από το Δ.Σ.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ