homori_pl
Με ενέργειες του Δήμου Ναυπακτίας, του προέδρου του χωριού μας Περικλή Ζιαμπάρα και την υποστήριξη του Συλλόγου μας, η κεντρική πλατεία του χωριού μας θα ονομαστεί σε "Πλατεία Δημάρχου Ανδρέα Σωτηρίου. Δρόσου"
Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας κος Θωμάς Κοτρωνιάς, η διαδικασία είναι σε εξέλιξη, είναι λίγο χρονοβόρα και αναμένετε μέχρι το τέλος Ιουλίου να έχουν τελειώσει όλες οι τυπικές αλλά αναγκαίες διατυπώσεις από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Είναι μια ιστορική στιγμή για το χωριό μας και αποτελεί χρέος τιμής, ένδειξη βαθύτατου σεβασμού και εκτίμησης για έναν άνθρωπο που μέσα από την κοινωνική του δράση άφησε εποχή στην τοπική αυτοδιοίκηση τόπου μας.
Το όνομα της πλατείας θα θυμίζει και σε μας και στις επόμενες γενιές για τον Κοινοτάρχη - Δήμαρχο Ανδρέα Σωτ. Δρόσο που αν και υπηρέτησε τη Χόμορη και όλη την Ορεινή Ναυπακτία σε χρόνια δύσκολα, κατάφερε μέσα από τις πρωτοβουλίες και το έργο του, να θεωρείται σήμερα ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της αυτοδιοίκησης αφήνοντας το έργο του ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, οι οποίες σήμερα τον τιμούμε όπως του αξίζει.
Η αγάπη για τον τόπο του, η ανθρωπιά και η ανιδιοτελής προσφορά του, αποτελεί για εμάς στο Διοικητικό Συμβούλιο κινητήριο δύναμη για την υλοποίηση των στόχων μας.

Η τελετή αποκάλυψης της επιγραφής ονοματολογίας της πλατείας (εφ' όσον βγει έγκαιρα η σχετική απόφαση/έγκριση και συζητηθεί από το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας) θα γίνει το Σάββατο 11 Αυγούστου και ώρα 19:00 και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η εκδήλωση του Ανταμώματος στο χώρο του Πολιτιστικού μας Κέντρου.
Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας κο Θωμά Κοτρωνιά για την υποστήριξη του αιτήματός μας.

Πηγή: http://homori.com/index.php/anakoinoseis/item/865-se-plateia-dimarxou-andrea-drosou-tha-onomastei-i-kentriki-plateia-tou-xoriou-mas