default_mobilelogo
limani22Την  Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 18.15 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου Τερψθεατών (Γλάδστωνος 10, 4ος όροφος)

η Τακτική Γενική Συνέλευση της Εταιρείας Ναυπακτιακών Μελετών (Ε.ΝΑ.Μ.). Στην ημερήσια διάταξη υπήρχαν τα ακόλουθα θέματα:
1. Απολογισμός πεπραγμένων του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου - Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής και Απαλλαγή των οργάνων από κάθε ευθύνη.
2.Προτάσεις – Ανακοινώσεις.
3. Αρχαιρεσίες για εκλογή Δ.Σ. και Ε.Ε.
Κατά την έναρξη της Συνέλευσης ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου  της Ε.ΝΑ.Μ., κ. Χαράλαμπος Χαραλαμπόπουλος προέβη στον απολογισμό των πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου για τη χρονική περίοδο  Νοέμβριος 2006 – Νοέμβριος 2009. Όπως επισήμανε αρχικά ο κ. Χαραλαμπόπουλος, «η έλλειψη σημαντικών επιχορηγήσεων κατέστησε απαγορευτική κάθε σκέψη για οργάνωση Συνεδρίων, Συμποσίων ή Συναντήσεων». «Για το λόγο αυτό», πρόσθεσε, «η Ε.ΝΑ.Μ. ασχολήθηκε κυρίως με τις εκδοτικές της εκκρεμότητες». «Απαριθμώντας τις δραστηριότητες της Ε.ΝΑ.Μ.» , συνέχισε ο κ. Χαραλαμπόπουλος, «σας αναφέρουμε τις εξής»:
Α΄ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
1. Εκδώσαμε το ΙΔ΄ τόμο των ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΩΝ σε δύο ημιτόμους 1091 σελίδων, με τα Πρακτικά του Γ΄ Επιστημονικού Συνεδρίου – « Η Ναύπακτος και η Περιοχή της την περίοδο 1821 – 1941».
Για  την έκδοση του τόμου είχαμε την ευγενική χορηγία του Μουσείου Οπλαρχηγού Γιάννη Παν. Φαρμάκη, του Ινστιτούτου Διεπιστημονικών Ερευνών Ανάπτυξης και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας.
Βρίσκονται στο τυπογραφείο τα Πρακτικά της ΣΤ΄ Πολιτιστικής Συνάντησης για το Δημοτικό Τραγούδι, που θα δημοσιευθούν στον ΙΕ΄ τόμο ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΑ.
2. Με την χορηγία του Δήμου Αποδοτίας εκδώσαμε το 5ο στη σειρά βιβλίο με τον τίτλο «Του Δήμου Αποδοτίας τα Χωριά», 575 σελίδων.
Ήδη έχει στοιχειοθετηθεί και το ανάλογο βιβλίου με τίτλο «Του Δήμου Πλατάνου τα Χωριά» και αναμένουμε τη χρηματοδότησή του από τον Δήμο.
Β΄ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Στις 11 Ιανουαρίου 2007, στις 15 Ιανουαρίου 2008 και στις 12 Ιανουαρίου 2009, στο Ξενοδοχείο OSCAR, πραγματοποιήθηκαν από κοινού με την Ο.ΣΥ.Ν.  οι εκδηλώσεις «Ναυπακτιακή Πίτα 2007», «Ναυπακτιακή Πίτα 2008», «Ναυπακτιακή Πίτα 2009».
Γ΄ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
Μετά από προσπάθειες πολλών ετών, η Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου μας παραχώρησε ένα γραφείο στην οδό Αρβανίτη, στη Ναύπακτο, για τη στέγαση του Παραρτήματός μας, στο οποίο τοποθετήσαμε κλιματιστικό μηχάνημα, τηλέφωνο – φαξ και λειτουργεί με την ευθύνη της Συντονιστικής Επιτροπής και του Διευθυντή της, Λυκειάρχη Απόστολου Ζορμπά.

Ολοκληρώνοντας την αναλυτική παρουσίαση των πεπραγμένων της Ε.ΝΑ.Μ. ο πρόεδρος του Δ.Σ. έδωσε το λόγο  στον  ταμία κ. Σπύρο Καλτσά, ο οποίος υπέβαλε την αναλυτική έκθεση των οικονομικών της Ε.ΝΑ.Μ.
Μετά την ομόφωνη έγκριση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού της Ε.ΝΑ.Μ.  για τα έτη 2006 – 2009  και την κατάθεση  προτάσεων των μελών της Συνέλευσης  ακολούθησαν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και η νέα Ελεγκτική Επιτροπή που προέκυψαν από τις αρχαιρεσίες συγκροτήθηκαν  σε σώμα ως εξής:
Διοικητικό ΣυμβούλιοΑ. Τακτικά Μέλη
Πρόεδρος                 Χαράλαμπος Δ. Χαραλαμπόπουλος
Αντιπρόεδρος          Κωνσταντίνος Ν. Μακρυγιάννης
Β΄ Αντιπρόεδρος      Γεώργιος Καραθανάσης
Γεν. Γραμματέας      Νικ. Τριψιάνος
Β΄ Γεν. Γραμματέας  Βασιλική Ζορμπά
Ταμίας                    Σπύρος Καλτσάς
Β΄ Ταμίας                Ανδρέας Μπέσσας
Έφορος Εκδόσεων – Βιβλιοθήκης     Ιωάννα Πια
Έφορος Δημοσίων Σχέσεων              Ιωάννης Δελημάρης


Β. Αναπληρωματικά Μέλη
1. Άρτεμις Μανδαλίδου
2. Ευγενία Χαραλαμποπούλου
3. Δημήτριος Σιάχος
Ελεγκτική Επιτροπή

Α. Τακτικά Μέλη
Πρόεδρος                 Κωνσταντίνος Σερέτης
Αντιπρόεδρος                Κωνσταντίνος Μάντης
Γραμματέας                Βασίλειος Ι. ΡαμπαούνηςΒ΄ Αναπληρωματικά Μέλη
1. Γεώργιος Χαντζής
2. Ανδρέας Ασημακόπουλος


Συντ: Ιωάννα Πια