user_mobilelogo

Μια σειρά έργων ενίσχυσης των αθλητικών υποδομών της Δυτικής Ελλάδας δρομολογεί ήδη η Περιφέρεια, ενισχύοντας το τοπικό δυναμικό και τις δυνατότητες ιστορικών σωματείων της περιοχής.

Σήμερα, Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου 2020, υπογράφτηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Α.Σ. Απόλλων Πατρών, για την υλοποίηση του έργου «Αναβάθμιση Εγκαταστάσεων Κλειστού Γυμναστηρίου Α.Σ. Απόλλων Πατρών», μέσω του οποίου βελτιώνεται η λειτουργικότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Περιβόλα Πατρών με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Βάσει της σύμβασης που υπέγραψαν, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Πρόεδρος του Α.Σ. Απόλλων Πάτρών, Γεώργιος Αθανασίου, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας θα αναλάβουν την υλοποίηση του έργου για λογαριασμό του Σωματείου, το οποίο είναι προϋπολογισμού 705.870 ευρώ και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ανακατασκευή των αποδυτηρίων και των WC, ενεργειακή αναβάθμιση του σταδίου με εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, νέων φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED, ενεργειακών κουφωμάτων αλουμινίου και τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης. Προβλέπεται επίσης η προμήθεια δύο μπασκετών και δύο ηλεκτρονικών πινάκων αγώνων, όπως επίσης η αναβάθμιση με νέα όργανα της αίθουσας του γυμναστηρίου και του φυσιοθεραπευτηρίου.

Επίσης, αύριο Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου, πρόκειται να υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση από τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Παναγιώτη Στεργίου (Πρόεδρο του Γυμναστικού Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου «Παναιτωλικός»), η οποία θα αφορά τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων του γηπέδου του Παναιτωλικού και τη διαμόρφωση εκθεσιακών χώρων, συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίου ευρώ που επίσης θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν, εκσυγχρονίζεται το γήπεδο του Παναιτωλικού, ενώ μεταξύ άλλων προβλέπεται η προσθήκη διώροφης κερκίδας, κατασκευή στεγάστρου στην ανατολική κερκίδα (μικρή), κατασκευή πρότυπου χώρου φιλοξενίας ΑμεΑ και διαμόρφωση χώρου φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας. Επίσης, θα γίνει διαμόρφωση - ανάπλαση πρόσοψης επί της οδού Προυσιωτίσσης, για ασφαλή είσοδο και έξοδο φιλάθλων και διερχομένων στο πεζοδρόμιο της οδού, διαμόρφωση εσωτερικού χώρου στη νότια κερκίδα (πέταλο), δημιουργία χώρου εκδηλώσεων, συνελεύσεων, συνεδρίων. Τέλος διαμορφώνεται εκθεσιακός χώρος, με σχεδιασμό, κατασκευή, εγκατάσταση εκθεσιακών προθηκών, ανοικτών εκθετηρίων, οργάνωση, προμήθεια εξοπλισμού και εγκατάσταση των απαραίτητων οπτικοακουστικών μέσων, αλλά και διαδραστικών εφαρμογών.

Ακόμα, η Περιφέρεια συνεργάζεται με τον Δήμο Αγρινίου, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες και η υλοποίηση των έργων με χρηματοδότηση της Περιφέρειας για την ανακατασκευή των γηπέδων ποδοσφαίρου Λεπενούς και Αγ. Ιωάννη Ρηγανά.

Σημειώνεται ότι σε συνέχεια του Μνημονίου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στο τελικό στάδιο βρίσκεται και η σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση έργων αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚ Πατρών και πιο συγκεκριμένα, του Κλειστού Αθλητικού Κέντρου «Δ. Τόφαλος» (και του βοηθητικού γυμναστηρίου), καθώς επίσης και των αθλητικών εγκαταστάσεων της Αγυιάς (παλαιό κολυμβητήριο και περιβάλλων χώρος). Αντίστοιχη διαδικασία ακολουθείται και για το Παπαχαραλάμπειο Εθνικό Στάδιο Ναυπάκτου.

Τέλος, η Περιφέρεια βρίσκεται σε συνεργασία με την Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωση και Ε.Α. Πατρών, για την ενίσχυση και των αθλητικών υποδομών των δύο Σωματείων.

«Η μεγάλη υγειονομική κρίση που περνάμε, όχι μόνο δεν ακυρώνει όλες τις άλλες δράσεις που ως Περιφέρεια είχαμε δρομολογήσει, αλλά αντίθετα, καθιστά ακόμα πιο έντονη την ανάγκη να τρέξουμε με μεγάλες ταχύτητες τα έργα της επόμενης μέρας. Σε αυτό το πλαίσιο, η ενίσχυση των αθλητικών υποδομών της Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται πάντοτε στις μεγάλες προτεραιότητές μας γιατί επιθυμούμε να δώσουμε τις μέγιστες δυνατότητες στα σωματεία αλλά και στην αθλούμενη νεολαία μας και γιατί… όλοι θέλουμε να επιστρέψουμε το συντομότερο δυνατό στη ζωή και στη δράση» υπογράμμισε ο κ. Φαρμάκης, στον απόηχο υπογραφής της σημερινής σύμβασης.

Επικαιρότητα

Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια Κοτρώνη - Εγκαίνια της έκθεσης του Γιάννη Αδαμάκη
ΕΦ.Α Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος - Εγκαίνια περιοδικής εικαστικής έκθεσης του Γιάννη Αδαμάκη στο Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου
Θεία Λειτουργία στό Ἐκκλησάκι τοῦ Κέντρου Ὑγείας Ναυπάκτου
43 Κοινότητες της ορεινής Ναυπακτίας με δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο
Ἑορτή τῆς Ἁγίας Παρασκευῆς στήν Ναύπακτο
“Sea Access” στην παραλία Ψανής για τα ΑμεΑ
Ο Θοδωρής Βουτσικάκης ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη στο Ενετικό Λιμάνι σε διασκευή Γιάννη Μπελώνη
Ἀρχιερατική θεία Λειτουργία στήν Ἄνω Χώρα Ναυπακτίας
Ἑορτὴ τοῦ Προφήτου Ἠλία στὸ Κάστρο τῆς Ναυπάκτου
Στο Σοβεράτο της Ιταλίας 5 εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου
Μεγάλη Παρασκευή στην Ναύπακτο Ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη στο Ενετικό Λιμάνι
Με ταχείς ρυθμούς η ανάπλαση - ανάδειξη της πλατείας Κάτω Δάφνης
Στη Θεσσαλονίκη ο Δήμαρχος Βασίλης Γκίζας για την προβολή της Ναυπακτίας
Η πλήρης μελέτη του Β1 Σταδίου του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου ΔΕ Ναυπάκτου
Παρουσίαση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ναυπάκτου την Τρίτη 21/3
Στους κορυφαίους προορισμούς για το Πάσχα η Ναύπακτος
Το Πρόγραμμα Εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην Ναύπακτο και το Αντίρριο
Ξεκινά τη Δευτέρα ένα από τα σημαντικότερα έργα της Ναυπάκτου
Σήμερα στις 17:00’ η ενημέρωση - παρουσίαση του έργου στερέωσης του ενετικού λιμανιού
16-17-18 Ιουνίου η Ναύπακτος στο επίκεντρο του Χορωδιακού Τραγουδιού

Πολιτισμός - Σύλλογοι

Έγινε η παρουσίαση του βιβλίου των πρακτικών του Β' Πανναυπακτιακού Αναπτυξιακού συνεδρίου
Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας και η Αδελφότης Ναυπακτίων Αττικής "Ο Έπαχτος" τίμησε τον Χαράλαμπο Δ. Χαραλαμπόπουλο
Παρουσίαση του βιβλίου των πρακτικών του Β΄ Πανναυπακτιακού Συνεδρίου "Η Ναυπακτία Ψηλά"
Τιμητική εκδήλωση για τον Χαράλαμπο Χαραλαμπόπουλο
Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση και αρχαιρεσίες του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Αμπελακιωτισσιωτών
Σύλλογος Αραχωβιτών - Εκδηλώσεις 2023
Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Σιμιωτών - Εικαστικό εργαστήρι για μικρά και... μεγάλα παιδιά
Σύλλογος Τερψιθεατών - Ξεφλουδίσια στην Τερψιθέα
Σύλλογος Ελευθεριανιτών Ναυπάκτου - Γιορτή δηλωτής
Παιδική βραδιά στην Βελβίνα
Αντάμωμα Παλαιοπυργιωτών 2023
Πολιτιστικός Σύλλογος Ανωχωριτών Ναυπακτίας - Ξεναγήσεις στο Λαογραφικό Μουσείο
Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Ελατόβρυσης "Η Αγία Τριάδα" - Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις
Σύλλογος απανταχού Κρυονεριτών "Ο Δαμιανός" - Αυγουστιάτικο Πανηγύρι
Όμιλος Σιμιωτών Ναυπακτίας - Πυλήνεια 2023
Ελευθέριανη Ναυπακτίας - 1η Γιορτή της ρίγανης
Βραδιά γλυκού στη Μαμουλάδα
Αντάμωμα Απανταχού Χομοριτών 2023
Εκπολιτιστικός σύλλογος Στρανωμιτών - Παραδοσιακό αλώνισμα
Πολιτιστικός σύλλογος Αμπελακιωτισσιωτών - Εγκαίνια Λαογραφικού Μουσείου και Ετήσιο Αντάμωμα

1821-2021

Αγωνιστές της Επανάστασης από την περιοχή του Προσχίου
Η Ο.ΣΥ.Ν συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση
Ο.ΣY.Ν: «Γιορτάζοντας τα 200 χρόνια του Εικοσιένα»
Σουλιώτες οπλαρχηγοί στην απελευθέρωση της Ναυπάκτου του Νικόλαου Μ. Τριψιάνου
Γιάννης Παν. Φαρμάκης – Κραβαρίτης, Ο Ηρωικός Οπλαρχηγός του ΄21 του Χαράλαμπου Δ. Χαραλαμπόπουλου
Ο απελευθερωτικός αγώνας του ΄21 στη Δυτική Ελλάδα του Γιάννη Χαλάτση
"Το Ναυπακτοβενέτικο στο 1821" του Ηλία Στ. Δημητρόπουλου
Κωνσταντίνος Δ. Βουτσινάς: " Γιάννης Βλαχογιάννης - Ο νεωτεριστής Επαχτίτης"
Ο Δήμος Ναυπακτίας τιμά την Επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση
Χρήστος Σιαμαντάς: «Τα πολεμικά γεγονότα στην περιοχή της Ναυπάκτου την περίοδο της Επανάστασης του 1821»
200 χρόνια ελληνική επανάσταση
Εμφύλιοι πόλεμοι: Το σαράκι του ελληνισμού
Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ἱερόθεος: Ὁ Διχασμός τοῦ Γένους. Ἐθναρχία, Γένος, ἀνασύνταξη
Κάστρα, φρούρια και μοναστήρια της Ναυπακτίας κατά την Επανάσταση του 1821
Ἐκκλησία καὶ Ἐπανάσταση τοῦ 1821 - Δῆμος Ναυπακτίας
Αγωνιστές του 1821 από τα χωριά της Χάλκειας (Γαβρολίμνη - Καλαβρούζα - Τρίκορφο) του Θανάση Καλαβρουζιώτη
Με λαμπρότητα και συγκίνηση ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου
1821 – 2021 –– 200 χρόνια μετά την επανάσταση –– Τιμούμε - Γιορτάζουμε - Συμμετέχουμε - Οραματιζόμαστε
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

 

booked.net