Ο Υφυπουργός  Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Θάνος Μωραΐτης, οι Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ανδρέας Μακρυπίδης, Σοφία Γιαννακά και Παναγιώτης Κουρουμπλής,
ο Νομάρχης Θύμιος Σώκος, ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός και ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλός πραγματοποίησαν συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας με την Υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου, τους Υφυπουργούς Εύη Χριστοφιλοπούλου και Γιάννη Πανάρετο και τους Γενικούς Γραμματείς Κουλαϊδή Βασίλη και Παπάζογλου Βασίλη,  προκειμένου να θέσουν τα πολλά και σοβαρά προβλήματα Παιδείας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Τέθηκαν μετ’επιτάσεως τα οξυμένα προβλήματα σχολικής στέγης (Νηπιακών σταθμών, Δημοτικών σχολείων αλλά και Γυμνασίων-Λυκείων), κάλυψης των κενών από το αναλογούν εκπαιδευτικό προσωπικό, και προβλήματα που απασχολούν το Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου ( & Ναυπάκτου) αλλά και η μεγάλη εκκρεμότητα από την ανυπαρξία και την αδράνεια της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.
Τόσο οι Βουλευτές όσο και οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης ζήτησαν να υπάρξουν λύσεις με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα των προβλημάτων. Η Υπουργός κ. Άννα Διαμαντοπούλου δεσμεύτηκε να υπάρξουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την εξεύρεση των απαιτούμενων πόρων ώστε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα κάλυψης των στεγαστικών κτιρίων και δήλωσε ότι ο νομός Αιτωλοακαρνανίας θα αποτελέσει τον ένα από τους τέσσερεις νομούς πανελλαδικά που θα έχουν προτεραιότητα στο θέμα αυτό.
Επίσης η Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και ως προς τα αντικείμενα εκπαίδευσης αλλά και τον τρόπο εισαγωγής των σπουδαστών.
Η κα. Άννα Διαμαντοπούλου για το θέμα του Αυτόνομου Πανεπιστημίου δήλωσε κατηγορηματικά ότι μέχρι τέλους του έτους θα έχει ορισθεί ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ αφού προηγηθεί διαδικασία, υποβολής αιτήσεων και βιογραφικών μέσω διαδικτύου από στελέχη και της Εκπαιδευτικής Κοινότητας αλλά και στελέχη της Αγοράς και του Πολιτισμού, στελέχη με όρεξη, διάθεση και ικανότητες να προχωρήσουν στη δημιουργία ενός ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, πρότυπου, πρωτοποριακού και καινοτόμου, ελκυστικό για τους φοιτητές, αναγκαίο για την αγορά και ωφέλιμο για την κοινωνία.
Η συνάντηση χαρακτηρίστηκε θετική τόσο από τους Βουλευτές και τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης όσο και από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου επ’ωφελεία της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και της παιδείας γενικότερα