Εισήγηση του κου. Παναγιώτη Κουρουμπλή σε ημερίδα του Δήμου Αργυρούπολης και του Παντείου Πανεπιστημίου με θέμα «Η ένταξη των ευπαθών ομάδων στην Τοπική Κοινωνία & ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» kouroublis011209

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, ο Δήμος Αργυρούπολης και το Πάντειο Πανεπιστήμιο με τη συμμετοχή του Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Αργυρούπολης και του Τοπικού Συλλόγου Υποστήριξης ΑμεΑ «Συμπράττω», πραγματοποίησαν ημερίδα στο πολιτιστικό κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης», με θέμα «Η ένταξη των ευπαθών ομάδων στην Τοπική Κοινωνία & ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Ο κος Παναγιώτης Κουρουμπλής, ιδιαίτερα γνωστός για τους κοινωνικούς του αγώνες και την προώθηση και επίλυση προβλημάτων πολλών κοινωνικών ομάδων, ήταν ένας από τους κεντρικούς ομιλητές της ημερίδας. Στην εισήγησή του με θέμα «Κοινωνική Πολιτική & Τοπική Αυτοδιοίκηση», ο κος. Κουρουμπλής τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το κοινωνικό κράτος δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μία «χοάνη» που απορροφά πόρους και μειώνει την ανταγωνιστικότητα, αλλά ως θεμελιώδης εγγύηση κοινωνικής δικαιοσύνης και συνοχής, ως πεδίο ενός ολόκληρου νέου οικονομικού τομέα της κοινωνικής οικονομίας και ως ένα τεράστιο κοίτασμα νέων ευκαιριών απασχόλησης. Η σύνθετη και σύγχρονη αυτή λειτουργία των θεσμών του κοινωνικού κράτους φαίνεται πολύ πιο καθαρά στο επίπεδο κάθε τοπικής κοινωνίας. Ένα αποκεντρωμένο και συμμετοχικό κοινωνικό κράτος μπορεί να είναι από κάθε άποψη πολύ πιο παραγωγικό και αποτελεσματικό υπέρ των πολιτών και της κοινωνικής συνοχής».
Με την παρουσία τους τίμησαν την ημερίδα, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κος. Μιχαλάκος Στέφανος, ο Αντινομάρχης Αθηνών κος. Χάρης Πασβαντίδης, Δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι όμορων δήμων και εκπρόσωποι φορέων.