konidasΗ Δημοτική Ενότητα ικανοποιώντας το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση, συγκρότησε ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, με στόχο την υπερκομματική αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων του δήμου Ναυπακτίας, την προάσπιση των συμφερόντων του κοινωνικού συνόλου, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την προσαρμογή της σύγχρονη πραγματικότητα.

Στην εκλογική αναμέτρησης της 7ης Νοεμβρίου δεν καταφέραμε, με την πρότασή μας, να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων, οι όποιοι υπερψήφισαν άλλους συνδυασμούς, που είχαν την επίσημη ή την συγκεκαλυμμένη στήριξη των δυο μεγάλων κομμάτων της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Δυστυχώς, το εκλογικό αποτέλεσμα δεν δικαίωσε τις προσδοκίες μας. Αποδείχθηκε, και σε αυτές τις εκλογές, όπως και το 2006, ότι ο ρομαντισμός και η ανεξαρτησία είναι πολύ δύσκολο να ευδοκιμήσουν στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ωστόσο, παρά την πίεση των κομματικών μηχανισμών και όχι μόνο, ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών εμπιστεύθηκε την Δημοτική Ενότητα. Όλους αυτούς, που μας τίμησαν με την ψήφο τους, τους ευχαριστούμε, και τους διαβεβαιώνουμε πως θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε, με επιτυχία, στο ρόλο που μας ανατέθηκε.

Βασική αρχή της Δημοτικής Ενότητας είναι ότι στα δημοτικά πράγματα λειτουργούμε αυτοδιοικητικά και όχι κομματικά. Ο δήμος δεν ανήκει σε κόμματα άλλα στους δημότες, τους οποίους αντιμετωπίζουμε ισότιμα. Ως εκ τούτου, στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής, σεβόμενοι την αξιοπρέπεια και την πολιτική αυτονομία του κάθε πολίτη ξεχωριστά, καλούμε τους δημότες, αφού σταθμίσουν όλες τις παραμέτρους, να αποφασίσουν, να ενεργήσουν και να ψηφίσουν κατά συνείδηση, με γνώμονα το συμφέρον της Ναυπακτίας.

Πηγή: http://www.astronafpaktos.blogspot.com/