adknΕπιδίωξη της Παράταξής μας είναι η ενεργοποίηση και η συμμετοχή του πολίτη, που πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής και των αποφάσεων. Η ανοιχτή δημόσια συζήτηση, ο ειλικρινής, εμπεριστατωμένος πολιτικός λόγος συμβάλλει στην ουσιαστική ενημέρωση του πολίτη.
Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνουμε την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010 στις 19.00 στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα στη Ναύπακτο εσπερίδα με θέμα:
«Πολιτικό Σύστημα και Οικονομική Κρίση - Οι προκλήσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Στόχος της εσπερίδας είναι να αποτυπωθεί το οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα λειτουργήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοέμβρη του 2010 δεν μοιάζουν με τις προηγούμενες. Οι δημοτικές αρχές που θα προκύψουν θα κληθούν να λειτουργήσουν σε ένα εξαιρετικά δύσκολο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον. Η κοινωνία καλείται να λειτουργήσει με τρόπο ώστε να δημιουργηθούν διέξοδοι από την κρίση. Στο πλαίσιο αυτό η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να παίξει ουσιαστικό και πρωταρχικό ρόλο.

Ο πρώτος θεματικός άξονας θα αναλυθεί από τον καθηγητή κ. Αδαμάντιο Πεπελάση, μια προσωπικότητα με τεράστιο επιστημονικό κύρος και διεθνή εμπειρία σε αντίστοιχα θέματα.
Ο δεύτερος θεματικός άξονας θα αναλυθεί από τον Δήμαρχο Πυλήνης και υποψήφιο Δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Γιάννης Μπουλέ, ο οποίος θα αναφερθεί στις προκλήσεις που δημιουργούν τα νέα δεδομένα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και στη συνέχεια θα παρουσιάσει το πλαίσιο της πολιτικής και το όραμα της Παράταξής μας για το Δήμο Ναυπακτίας.