Πρώτη προβολή ντοκιμαντέρ: Κυριακή, 23 Οκτωβρίου στον Πύργο Μπότσαρη

Λένε ότι από τη στιγμή που γεννιόμαστε, ο τόπος γύρω μας αρχίζει να διαμορφώνει αθόρυβα τον τόπο που χτίζεται εντός μας. Ο εσωτερικός μας χάρτης διαμορφώνεται αντάμα με τη γεωγραφική μας διαδρομή, κεντημένη με τα βιώματα μας. Τόπος και βίωμα μοιάζουν συγκοινωνούντα δοχεία. Ο τόπος καταγωγής είναι η απαρχή μας, το πρώτο φόντο της ζωής. Οι τόποι που θα πορευτούμε μοιάζουν σαν τις αλλεπάλληλες πινελιές ενός ζωγράφου που ιχνηλατεί το δώρο της ζωής.

Ένας τέτοιος ζωγράφος, ο ναυπάκτιος Γιάννης Αρτινόπουλος, επιβάτης και ιχνηλάτης στη σύγχρονη εικαστική αλέα, βούτηξε και συνεχίζει να βουτά το πινέλο του στα νάματα των βιωμάτων που του χαρίζει το ταξίδι της ζωής του. Αυτά ιχνηλατεί και το αφιερωματικό ντοκιμαντέρ, με επίκεντρο το έργο του και τη ζωή του, που θα παρουσιαστεί σε πρώτη προβολή σε μια ειδική τιμητική εκδήλωση για τον καταξιωμένο εικαστικό:

Κυριακή, 23 Οκτωβρίου

Πύργος Μπότσαρη, Ναύπακτος

19:00’

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Διευθυντής της Παπαχαραλαμπείου Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ναυπάκτου κ.Γιάννης Χαλάτσης και ομιλία θα παραθέσει ο Επιστημονικός Συνεργάτης των Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη κ. Δημήτρης Σιούτης.

Θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας.

Παράλληλα, στο χώρο θα λειτουργεί Έκθεση Ζωγραφικής με έργα του Γιάννη Αρτινόπουλου έως και την Κυριακή 30 Οκτωβρίου οπότε και θα πραγματοποιηθεί η β’ προβολή του Ντοκιμαντέρ.

Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Κριδερά και η παραγωγή των Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη.

Ώρες Λειτουργίας Έκθεσης: 9:00’-13:00’

Διοργάνωση: Δήμος Ναυπακτίας