Την Παρασκευή 1η Απριλίου 2022, ημέρα Παρασκευή, στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ της Ι.Π. Μεσολογγίου η διακεκριμένη ιστορικός Μαρία Ευθυμίου θα εισαγάγει μαθητές Γυμνασίων της περιοχής μας στο χωροχρόνο της Επανάστασης του 1821 και της Εξόδου.

Στα πλαίσια του εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εκπαιδευτικού προγράμματος «Η Φωνή του Βλαχογιάννη»  οι μαθητές με πλοήγηση στην ιστοσελίδα https://arxeio.epanastasis.gr/ φυλλομετρούν τα αρχεία του Γιάννη Βλαχογιάννη, αγγίζουν ένα πίνακα ζωγραφικής ή αφουγκράζονται ένα δημοτικό τραγούδι ανακαλύπτοντας τις στιγμές της ιστορίας. Με τη συμμετοχή τους εξοικειώνονται με την ιστορία ως επιστήμη και διαμορφώνουν ταυτότητα εθνική ή προσωπική.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα εκδηλώσεων της  Αδελφότητας Ναυπακτίων Νομού Αττική «Ό Έπαχτος» με άξονα την προσωπικότητα του Γ. Βλαχογιάννη.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΝΑΥΠΑΚΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

"Ο ΕΠΑΧΤΟΣ"

Χαριλάου Τρικούπη 83

10681 Αθηνα

Τηλ. 6937-262020

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   

fb: Adelfotis Nafpaktion