Ζέφη Δημαδάμα Με την επιλογή μου από τον Γ. Α. Παπανδρέου για την πενταμελή Γραμματεία Περιφερειακής Οργάνωσης αλλά και ως Τομεάρχη Γυναικών ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνω μια μεγάλη ευθύνη.

Σε μια δύσκολη οικονομική και πολιτική συγκυρία για τη χώρα, ο ρόλος του κόμματος είναι ιδιαίτερα σημαντικός, αφού αποτελεί το συνδετικό κρίκο με την κοινωνία.

Ειδικά στις μέρες μας ο ρόλος του κόμματος διαφοροποιείται. Οι πολίτες απαιτούν ανανέωση και νέες προσεγγίσεις με σύγχρονα κόμματα πέρα από «αγκυλώσεις» και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Αυτός είναι ο στόχος μας. Ένα ανοικτό κόμμα που θα αφουγκράζεται τον πολίτη και θα μπορεί να μεταβιβάζει αμφίδρομα απόψεις, κρίσεις και λύσεις για την αποτελεσματικότερη διακυβέρνηση.

Το μεγάλο στοίχημά μας είναι η δραστηριοποίηση των νέων ανθρώπων και των γυναικών, ομάδες οι οποίες πλήττονται ιδιαίτερα, και οι οποίες έχουν μια διαφορετική ενδεχομένως πρόταση για όσα συμβαίνουν γύρω μας, για το ρόλο της πολιτικής και των κομμάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο είμαι έτοιμη να αγωνιστώ και από τους δύο τομείς ευθύνης μου για την προώθηση της αξιοκρατίας, του πλουραλισμού και της συμμετοχικής δημοκρατίας.