synantisiependiseis

Την Τετάρτη 13 Μαΐου με πρωτοβουλία των Εμπορικών Συλλόγων Ναυπάκτου και Μεσολογγίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των τριών ΔΗΜΑΡΧΩΝ κ.Γκίζα (Ναυπάκτου), κ. Λύρου (Μεσολογγίου), κ.Τριανταφυλλάκη (Ξηρομέρου)

και των ΠΡΟΕΔΡΩΝ του Επιμελητηρίου κ.Τσιχριτζή, του Εμπορικού Συλλόγου Μεσολογγίου κ.Σπυρόπουλο και του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου κ.Παπαϊωάννου με σκοπό την προώθηση των ιδιωτικών Επενδύσεων στην περιοχή μας.

Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο Διευθυντής της ΑΙΤΩΛΙΚΗΣ Αναπτυξιακής κ.Μιχαλόπουλος που ενημέρωσε για την πορεία του LEADER.

Σχετικά με το LEADER αποφασίστηκε να συντονιστούμε και να πιέσουμε τα αρμόδια Υπουργεία να αυξήσουν την χρηματοδότηση λόγω της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει για επενδύσεις στην περιοχή.

Οι επενδύσεις αυτές που αφορούν κυρίως τον Τουρισμό και την Μεταποίηση έχουν λάβει τις απαραίτητες άδειες και το σημαντικό είναι ότι οι επενδυτές έχουν κατατεθειμένα τα ίδια κεφάλαια, δεν χρειάζονται δάνεια!!!

Οι επενδύσεις αυτές θα ρίξουν στην τοπική αγορά 17.000.000€ και θα δημιουργήσουν άμεσα εκατοντάδες θέσεις εργασίας κυρίως στον κατασκευαστικό κλάδο.

Μακροπρόθεσμα δε, θα αυξηθούν οι υποδομές με καινούργια καταλύματα στον Τουρισμό και με καινούργιες μονάδες στην Μεταποίηση.

Πρέπει η κυβέρνηση να αρχίσει να κάνει πράξη τις ενεργητικές πολιτικές για την δημιουργία Νέων θέσεων εργασίας!!! 

Ο Πρόεδρος

του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου

Αποστόλης Παπαϊωάννου