seretis

Στις 14 Δεκέμβρη έφυγε για πάντα  από κοντά μας ο  Κώστας Σερέτης, επί σειρά πολλών ετών μέλος του Κ.Σ. της Ο.ΣΥ.Ν. και επίσης μέχρι σήμερα  Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου  της Ομοσπονδίας.

Ο Κώστας  Σερέτης  γεννήθηκε στην αγαπημένη του Λευτέριανη στις 18/1/1937 και όπως οι περισσότεροι Ναυπάκτιοι  μεγάλωσε και αποκαταστάθηκε οικογενειακά και επαγγελματικά μακριά από το χωριό του , στην Αθήνα.

Όμως και στον τομέα της συλλογικής έκφρασης και δράσης  ο αγαπητός μας Κώστας έδωσε από νωρίς το δυναμικό του παρόν.

Από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Απανταχού Ελευθεριανιτών ήταν πάντα κοντά στο χωριό του,  ουσιαστικός συμπαραστάτης σε κάθε  δημιουργική προσπάθεια.

Έχοντας δε τη διορατικότητα ενός εξαιρετικά ρομαντικού εραστή της Ναυπακτίας  αφιέρωσε  σημαντικό  μέρος  από το χρόνο και τις δυνάμεις του εντάσσοντας τον εαυτό του στα ιδρυτικά μέλη της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ναυπακτίας  -  της  Ο.ΣΥ.Ν. -  γιατί πίστευε ότι και η Λευτέριανη είχε πολλά να ωφεληθεί μέσα από τη συνολική αντιμετώπιση των ζητημάτων  της επαρχίας Ναυπακτίας και όχι καθενός χωριού μεμονωμένα.

Από το 1979 χρονιά ίδρυσης της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ναυπακτίας  ο Κώστας Σερέτης υπηρέτησε  το πατριδοτοπικό κίνημα  ως μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της και στη συνέχεια ως Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου  μέχρι σήμερα ανελλιπώς.

Όταν αργότερα ιδρύθηκε η Παναιτωλοακαρνανική Συνομοσπονδία  - ΠΑΝ.ΣΥ. – συνειδητά εντάχθηκε σε όσους πίστευαν ότι τα θέματα της επαρχίας Ναυπακτίας προωθούνται αποτελεσματικότερα για επίλυση από φορέα  σε επίπεδο νομού.  Εκλέχθηκε και υπηρέτησε στη θέση του Γραμματέα της ΠΑΝ.ΣΥ. για 14 συναπτά έτη.

Η αναχώρηση του Κώστα Σερέτη σημαδεύει και την προοδευτική αποχώρηση από το προσκήνιο της ιστορίας μας μιας γενιάς  που στήριξε τον τόπο μας  σε πολύ δύσκολους χρόνους και με πολλές προσωπικές θυσίες.  Σε αυτούς τους ανθρώπους  έχουμε χρέος να εκφράσουμε το σεβασμό μας  και να τους  πούμε ένα ευχαριστώ γιατί μέσα από τις τόσες δυσκολίες της ζωής δεν ξέχασαν τον άνθρωπο, δεν ξέχασαν  ούτε για μια στιγμή τον τόπο τους αλλά αντίθετα ταύτισαν τη ζωή τους  και τη ζωή της  οικογένειάς τους με το μοναδικό τοπίο  της Ναυπακτίας με όσες χαρές αλλά και πίκρες αυτό προσφέρει.

Το Κεντρικό Συμβούλιο της  Ο.ΣΥ.Ν. , εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του Κώστα Σερέτη. Ταυτόχρονα δηλώνουμε ότι αισθανόμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς διότι επί σειρά πολλών ετών  είχαμε συνεργάτη έναν τόσο αξιόλογο συμπατριώτη.  

Αιωνία του η μνήμη !

Για το  Κεντρικό Συμβούλιο της Ο.ΣΥ.Ν.

Ο Πρόεδρος

Τσώτας Ιωάννης