user_mobilelogo
osyn
ΘΕΜΑ : Αντιμετώπιση προβλημάτων Δήμου Ναυπακτίας.

 

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,
Κατ' αρχήν θέλουμε να σας ευχηθούμε καλή χρονιά με υγεία και δύναμη σε σας και τους συνεργάτες σας για να πετύχετε στο δύσκολο έργο σας.
Ως πρόεδροι (και στελέχη) πολιτιστικών συλλόγων παρακολουθούμε από πολύ κοντά τα προβλήματα της Ναυπακτίας, τις ελλείψεις σε τεχνικές και κοινωνικές υποδομές, αλλά και τις προσπάθειες τόσο της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, όσο και των υπηρεσιών της κεντρικής διοίκησης για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μας.
Οι ελλείψεις στις υποδομές σε συνδυασμό με την απουσία νέων ανθρώπων, κυρίως από το ορεινό τμήμα του Δήμου μας, παρακινούν πολλούς από τους Ναυπάκτιους που βρισκόμαστε εκτός Ναυπακτίας να συνεργαζόμαστε μέσα από τους πατριδοτοπικούς συλλόγους στην ημεδαπή αλλά και στην αλλοδαπή, ώστε να συνδράμουμε με τις όποιες δυνάμεις μας στην πρόοδο του Δήμου μας και της κάθε τοπικής κοινωνίας ξεχωριστά.
Με πρωτοβουλία των συλλόγων μας κατά καιρούς κατασκευάσαμε παιδικές χαρές, συντηρήσαμε εκκλησίες, σχολεία, στηρίξαμε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις κλπ. Στόχος πάντα ήταν και είναι η βελτίωση των συνθηκών ζωής και στο πιο απομακρυσμένο χωριό του Δήμου μας.
Κ. Δήμαρχε,
Η δημιουργία του Καλλικρατικού Δήμου «μεγάλωσε τις αποστάσεις» πολλών χωριών του Δήμου μας από την έδρα του τη Ναύπακτο. Πιστεύουμε όμως ότι η σωστή οργάνωση, οι νέες τεχνολογίες, αλλά κυρίως οι σωστές πολιτικές μπορούν να δημιουργήσουν μια νέα σύγχρονη ισορροπία που θα βοηθήσει όλους μας στην κοινή προσπάθεια για την συνολική ανάπτυξη του τόπου μας.
Η Ο.ΣΥ.Ν και οι σύλλογοι μέλη της συνεχώς απασχολούμαστε με τις προτεραιότητες που πρέπει να υιοθετήσουμε και να συνδράμουμε στο έργο κάθε δημοτικής αρχής.
Γνωρίζοντας τα προβλήματα και τους οικονομικούς περιορισμούς, αλλά και την γενικότερη κρίση που περνάει η κοινωνία μας, θέλουμε να θέσουμε υπόψη σας τα αποτελέσματα της τελευταίας συνεδρίασης του Κεντρικού Συμβουλίου μας και παρακαλούμε να τα λάβετε υπόψη σας για το σχεδιασμό των παρεμβάσεών σας στο υπόλοιπο της τρέχουσας θητείας σας.
Πέντε από τα πολλά προβλήματα που απασχολούν τους συλλόγους μας και ζητάμε την παρέμβαση της δημοτικής αρχής είναι:
1. Οι παιδικές χαρές.
Όπως γνωρίζετε οι περισσότερες παιδικές χαρές στα χωριά είχαν τοποθετηθεί με δαπάνες των συλλόγων και αποτελούσαν μοναδικό πόλο συγκέντρωσης και απασχόλησης των παιδιών κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Η απομάκρυνση του εξοπλισμού αυτού έγινε από το δήμο και πρέπει να ληφθεί πρόνοια να αντικατασταθεί πριν το καλοκαίρι του 2017, ώστε να συνεχίσουν τα παιδιά μας να έρχονται στα χωριά και να υπάρχει συνέχεια στις πατρογονικές μας ρίζες.

2. Δημιουργία υποδομών για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού.

Για την ανάπτυξη του Αγροτουρισμού και του εναλλακτικού τουρισμού στο Δήμο μας θεωρούμε αναγκαία τη δημιουργία ποδηλατικών και πεζοπορικών διαδρομών που θα εμπλουτίσουν το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν της περιοχής μας και θα την καταστήσουν περισσότερο ελκυστική στους υποψήφιους επισκέπτες. Η πρόσφατη εμπειρία από τη διοργάνωση της NOSTOS επιβεβαιώνει το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ναυπακτίας στον εναλλακτικό τουρισμό και σ' αυτό πιστεύουμε ότι πρέπει να επενδύσουμε, αξιοποιώντας μελέτες που έχουν γίνει και προγράμματα που χρηματοδοτούν τέτοιες δράσεις.
3. Μελέτη και προγραμματισμός παρεμβάσεων στον ευρύτερο χώρο της Ευηνολίμνης.
Γνωρίζουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη για την περιοχή της Ευηνολίμνης που υλοποιείται από την Αρχιτεκτονική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την Αιτωλική Αναπτυξιακή. Θεωρούμε ότι η μελέτη αυτή αποτελεί τη βάση για την ανάδειξη των ισχυρών σημείων του Δυτικού Τμήματος της Ορεινής Ναυπακτίας και την διεκδίκηση προγραμμάτων για τους παραλίμνιους οικισμούς και την προστασία - ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος. Στα πορίσματα της μελέτης πρέπει να περιληφθούν και προτάσεις για τις μεγάλες ζημιές σε χωριά της περιοχής που επλήγησαν από τις τελευταίες θεομηνίες. Θέλουμε να συμμετάσχουμε στην παρουσίαση της μελέτης αυτής και να συμβάλλουμε με τις παρατηρήσεις μας και προτάσεις μας στην παραπέρα εξέλιξή της.
4. Βελτίωση του οδικού δικτύου και αντισταθμιστικά από την ΕΥΔΑΠ.
Είναι γνωστό ότι η ορεινή Ναυπακτία τα τελευταία χρόνια, με την αξιοποίηση διαφόρων προγραμμάτων, βγήκε από την απομόνωση και έγινε και αξιόλογος τουριστικός προορισμός. Βασικός παράγοντας που συνετέλεσε στην εξέλιξη αυτή ήταν και η βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου που διευκολύνει την μετακίνηση των επισκεπτών περιορίζοντας τους κινδύνους. Υπάρχουν όμως ακόμη χωριά που δεν συνδέονται με ασφαλτοστρωμένο δρόμο και δεν έχουν διασφαλισμένη βατότητα ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες. Αυτό πρέπει να αποτελέσει άμεση προτεραιότητα για το Δήμο και την Περιφέρεια. Επίσης η συντήρηση του υπάρχοντος ασφαλτοστρωμένου δικτύου, που είναι και τεράστιο σε μήκος, πρέπει να βρίσκεται υπό τη μόνιμη φροντίδα των αρχών διότι ό,τι χαλάει σήμερα δύσκολα αντικαθίσταται. Πιστεύουμε ότι είναι πλέον καιρός με πρωτοβουλία του Δήμου να συνδράμουμε όλοι οι σύλλογοι και άλλοι φορείς ώστε το αίτημα για αντισταθμιστικά από την εκτροπή του Ευήνου να βρει επιτέλους την υλοποίησή του. Προς την κατεύθυνση αυτή αναμένουμε κ. Δήμαρχε τις πρωτοβουλίες σας.
5. Μέτρα για τη στήριξη του ΤΕΙ
Η Ο.ΣΥ.Ν συμμετείχε ενεργά και σε συνεργασία με άλλους φορείς για την διεκδίκηση του Τμήματος. Θεωρούμε ότι η παρουσία του Τμήματος αυτού στο Δήμο μας συμβάλλει πολλαπλά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και δεν εννοούμε μόνο οικονομικά. Η συμβολή του Τμήματος αυτού μπορεί να είναι ουσιαστική σε πολλά επίπεδα όπως πολιτισμός, αθλητισμός, τουρισμός, νεολαιίστικο κίνημα, διάχυση της γνώσης και της τεχνολογίας στην κοινωνία και την επιχειρηματική κοινότητα κλπ. Ο Δήμος πρέπει να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις ώστε η λειτουργία του Τμήματος να είναι άψογη για να μην αμφισβητηθεί η παρουσία του στη Ναυπακτία.
Κύριε δήμαρχε,
Ως δημοτική αρχή συνέπεσε η θητεία σας με την προγραμματική περίοδο 2014-2020. Είναι ευκαιρία με την αξιοποίηση προγραμμάτων, κυρίως από το ΕΣΠΑ, να λύσουμε πολλά προβλήματα του Δήμου μας. Θεωρούμε ότι ως δημοτική αρχή θα λάβετε υπόψη σας τις προτάσεις μας και θα ανταποκριθείτε στις ανάγκες των καιρών .
Παραμένουμε στη διάθεσή σας.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Για το Κεντρικό Συμβούλιο της Ο.ΣΥ.Ν.
Ο Πρόεδρος                                    Η Γραμματέας

 

 

Τσώτας Ιωάννης                   Πια Ιωάννα

 

Επικαιρότητα

Την Κυριακή 2/8 και την Δευτέρα 3/8 «Ιφιγένεια η Εν Ταύροις» του Ευριπίδη σε Αντίρριο και Ναύπακτο
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ενίσχυσης της υδροδότησης Τ.Κ. Τρικόρφου - Παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας
Ἔναρξη Κατασκηνώσεως Ἀρρένων Ἱερᾶς Μητροπόλεως Ναυπάκτου
Ο Αντιδήμαρχος Ναυπακτίας στο MEGA
Σύσκεψη της συντονιστικής ομάδας διαχείρισης των επιπτώσεων της πανδημίας της Π.Δ.Ε.
Ξεκινούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ναυπακτίας «Ο δικός μου τόπος είναι ο πολιτισμός»
Ἑορτή τοῦ Ἁγίου Παντελεήμονος στό Ἀντίρριο
Ἑορτή τῆς Ἁγίας Παρασκευῆς στήν Ναύπακτο (video)
Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας στην ΕΡΤ για την καμπάνια τουριστικής προβολής της Ναυπακτίας (video))
Ναύπακτος: Ἀκάθιστος Ὕμνος γιά τήν Ἁγια-Σοφιά
Δήμος Ναυπακτίας - Προστατεύουμε τα πλατάνια από το μεταχρωματικό έλκος
Κυριακή τῶν Ἀποδήμων
Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας: «Επιστροφή» στις δια ζώσης συνεδριάσεις
Ἀκάθιστος Ὕμνος γιά τήν Ἁγία-Σοφία
ΟΕΒΕΣΝΔ - Πορεία του έργου της ανάπλασης
Συνεδριάζει την ερχόμενη Πέμπτη το Περιφερειακό Συμβούλιο
Ἑορτή τοῦ Προφήτη Ἠλία στήν Ναύπακτο καί χειροτονία Πρεσβυτέρου
Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπακτίας στις 22-07-2020
Ἡ Ἁγία Σοφία καί οἱ Ὀθωμανοί
Κυριακή Δ΄ Οἰκουμενικῆς Συνόδου, Ἀρχιερατική θεία Λειτουργία στόν Ἅγιο Νεκτάριο Πλατανίτη
Πανηγύρισε τό Παρεκκλήσιο τοῦ Ἁγίου Παϊσίου στόν Ἱ. Μητροπολιτικό Ναό Ναυπάκτου
Ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία του έργου «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (βιολογικός καθαρισμός) Άνω Χώρας»
Δήμος Ναυπακτίας - Εργασίες αποκατάστασης των πινακίδων οδικής σήμανσης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας - ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς»
Πανήγυρη Ἁγίας Κυριακῆς Λεπτοκαρυᾶς Ὀρεινῆς Ναυπακτίας
Στόχος ο Δήμος Ναυπακτίας να έχει την εικόνα που δικαιούται Τί προβλέπει ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας
Ποιμαντορική Ἐγκύκλιος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου κ. Ἱεροθέου γιά τόν ἅγιο Καλλίνικο Ἐδέσσης
Ἱερά Μητρόπολη Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου - Κατασκηνώσεις 2020
Παρέμβαση του Περιφερειάρχη στο 8ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης και στην ενότητα με ομιλητή τον υπουργό υποδομών Κ. Καραμανλή
Η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας στο 8ο Regional growth conference 2020
Συνάντηση Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη με τον υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα
Πανήγυρη Ἁγίων Ἀποστόλων στήν Ναύπακτο – χειροθεσία Πρωτοπρεσβυτέρου
Δήμος Ναυπακτίας - Ξεκινούν άμεσα τρία σημαντικά έργα σε Μαμουλάδα, Λυγιά και Πούντο Στόχος η προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος
Συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας κ.Βασίλη Γκίζα πραγματοποίησε στην Ναύπακτο ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Θανάσης Μαυρομμάτης
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για θέσεις Εκπαιδευτών Ενηλίκων στα «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ)-ΝΕΑ ΦΑΣΗ» ΟΠΣ 5002212
Συνάντηση του Περιφερειάρχη με την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη
Συνεδρίασε η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης για τις αναπλάσεις των πλατειών Τζαβελλαίων και Κεφαλοβρύσου
Κυριακὴ τῶν Ἁγίων Πάντων, Ἀρχιερατική Θεία Λειτουργία στόν Ἱερὸ Ναὸ Ἁγίας Παρασκευῆς Ναυπάκτου
Τό Κέντρο Ὑγείας Ναυπάκτου στήν Ἱ.Μ. Τιμίου Προδρόμου Βομβοκοῦς - Ἑορτή ἁγίου Λουκᾶ Συμφερουπόλεως
Π.Τσόπελας: «Η νέκρωση του φυλλώματος του πλατάνου δεν οφείλεται σε προσβολή του από μεταχρωματικό έλκος»
Θεία Λειτουργία γιά τούς διαγωνιζομένους στίς Πανελλήνιες Ἐξετάσεις
Στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης οι αναπλάσεις-αναδείξεις των πλατειών Τζαβελλαίων και Κεφαλοβρύσου
Δήμος Ναυπακτίας: Με δόσεις το ετήσιο τέλος κοινοχρήστων χώρων για το 2020 Σ.Παπαβασιλείου: «Εξαντλούμε κάθε δυνατότητα για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας»
Δήμος Ναυπακτίας - Συνέντευξη τύπου για τη σοβαρή ασθένεια των πλατάνων
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος
Δήμος Ναυπακτίας - Σύσκεψη στο Δημαρχείο για την ασθένεια των πλατάνων εν όψει της επίσκεψης του ειδικού κλιμακίου
Όλα έτοιμα στα δημοτικά σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ναυπακτίας εν όψει της επαναλειτουργίας τους
Δήμος Ναυπακτίας - Το Seatrac θα τοποθετηθεί φέτος νωρίτερα στην παραλία Ψανής
Ἡ θεολογία τῆς Ἐκκλησίας γιά τήν θεία Κοινωνία
Ὁ Ναυπάκτου Ἱερόθεος στό NafpaktiaNews-ΙΟΝΙΑΝ: «Ἀνθρώπινες σχέσεις καί Ἐκκλησία» (συνέντευξη-video)
Ανανέωση στόλου και εγκατάσταση συστήματος GPS με στόχο την ασφάλεια του ανθρώπινου δυναμικού και την αποτελεσματικότερη οργάνωση
Ν. Φαρμάκης: «Πόντος, έν άστρον φωτεινόν… Για πάντα!»
Συνεδριάζει την ερχόμενη Παρασκευή το Περιφερειακό Συμβούλιο
Ναύπακτος: Ἡ πρώτη Ἀρχιερατική θεία Λειτουργία μέ πιστούς, μετά ἀπό δύο μῆνες
Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπακτίας – 19/5/2020
Εμπορικός Σύλλογος Ναυπάκτου - 17.000.000€ Ιδιωτικές επενδύσεις περιμένουν να ξεκινήσουν σε Ναύπακτο – Μεσολόγγι – Αστακό
Συγχαρητήρια Συνοδική Ἐπιστολή στόν Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ἱερόθεο
Παράλληλη λαϊκή αγορά από αυτό το Σάββατο στην Ναύπακτο
Ἱερατική Σύναξη Ἱ. Μητροπόλεως Ναυπάκτου ἐν ὄψει τοῦ ἀνοίγματος τῶν Ἱ. Ναῶν γιά Μυστήρια
Ν. Φαρμάκης: «Βάζουμε τέλος στον αντιαναπτυξιακό κατακερματισμό έργων και τις ανισότητες. Το νέο τεχνικό πρόγραμμα είναι εμπροσθοβαρές και στοχεύει σε ανάπτυξη για όλους!»
Επιστολή Ν. Φαρμάκη σε Μ. Βορίδη για τα Σχέδια Βελτίωσης

Πολιτισμός - Σύλλογοι

Κυκλοφόρησε το βιβλίο ''Στα δυτικά της Ρούμελης'' Ιστορία - Λαογραφία του Παντελή Σπ. Σπαρτινού
AHEPA CUP 2020 Beach Volleyball tournament
«Τα καλούδια της μάνας μου» - To νέο βιβλίο του Θανάση Καλαβρουζιώτη
Πολιτιστικός σύλλογος Ανωχωριτών - Ενημέρωση σχετικά με τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις
Σύλλογος Δορβιτσωτών " Η Αναγέννηση" - Δελτίο τύπου για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις
Ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στη Δορβιτσά
"Ο εν Πάτραις Ναυπακτιακός Σύνδεσμος»: Από τους Αγ. Πάντες… στον Αγ. Χαράλαμπο
Ναυπακτιακός Σύνδεσμος Εν Πάτραις - "Ο Άγιος Χαράλαμπος" - Nαυπακτιακή Φωνή
Καταφύγιο Ναυπακτίας «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ»
Σύλλογος Αγίου Δημητρίου Ναυπακτίας - ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ
Σύλλογος των Απανταχού Χομοριτών - ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ
Αράχωβα Ορεινής Ναυπακτίας - ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ
Σύλλογος των Απανταχού Χομοριτών - Ακύρωση συνεστίασης
Σύλλογος Τερψιθεατών - Αναβολή Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου
Σύλλογος Αγίου Δημητρίου Ναυπακτίας - Αναβολή του ετήσιου χορού
Ετήσιος χορός του Συλλόγου Αγίου Δημητρίου Ναυπακτίας
Το νέο Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου των Απανταχού Περκιωτών Ναυπακτίας "Ο Άγιος Νικόλαος"
Ετήσιος χορός του Σύλλογου Δορβιτσωτών "Η Αναγέννηση"
Σύλλογος Ποκιστιάνων Ναυπακτίας - Συνοπτική παρουσίαση του έργου του συλλόγου στη δεκαετία 2009-2019
Κοπή πίτας του Σωματείου Μουσικών "Ορφέας"
Ετήσιος χορός - κοπή πίτας του Συλλόγου Στρανωμιτών Ναυπακτίας "Ο Άγιος Νικόλαος"
Ετήσιος χορός και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Κυδωνιωτών Ναυπακτίας "Η Γούστιανη"
Αρχαιότητες στην πόλη της Ναυπάκτου
Σύλλογος Δορβιτσωτών " Η Αναγέννηση" - Αναβολή ετήσιου χορού
Πολιτιστικός Σύλλογος Τρικόρφου - Εθελοντική Αιμοδοσία
Κοπή πίτας του Εκπολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου των Απανταχού Περκιωτών Ναυπακτίας "Ο Άγιος Νικόλαος"
Ο Δήμος Ναυπακτίας δημιουργεί Επιτροπή Προσβασιμότητας μετά από αίτημα του Συλλόγου "ΑΛΚΥΟΝΗ"
Πολιτιστικός Σύλλογος Τρικόρφου - Κοπή πίτας
Ο Σύλλογος Στρανωμιτών Ναυπακτίας " Ο Άγιος Νικόλαος" στην εκδήλωση της ΠΑΝ.ΣΥ.
Ὁ Μητροπολίτης Ναυπάκτου εὐλόγησε τήν βασιλόπιτα τῶν Ναυπακτίων Πατρῶν
Εκπολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Βελβινιωτών "Η Αγία Τριάδα" - Κοπή πίτας
Ναύπακτος: Ιστορική αναδρομή του Λεπάντο
Συλλόγος Ελευθέριανιτών Ναυπακτίας "Η Αγία Παρασκευή" - Κοπή πίτας
Σύλλογος Στρανωμιτών "Ο Άγιος Νικόλαος" - Εορταστικό Αντάμωμα
Η ΑΛΚΥΟΝΗ διεκδικεί, ο Δήμαρχος δεσμεύεται
Νεοχώρι Ναυπακτίας - Γιορτή Βραστού 2019
Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαβρούζας "Ο Άγιος Αθανάσιος" - Βιβλιοπαρουσίαση του νέου βιβλίου του Λάκη Καλαβρουζιώτη
Εταιρεία Ναυπακτιακών Μελετών (Ε.ΝΑ.Μ.) - Όργανα της Εταιρείας
Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαβρούζας "Ο Άγιος Αθανάσιος" - Ανάβαση Κλόκοβας
Σύλλογος Καστανιωτών Ναυπακτίας "Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος" - Έκδοση ημερολογίου 2020
Β΄ Πανναυπακτιακό Αναπτυξιακό Συνέδριο - Πρόγραμμα Συνεδρίου
Nέο Δ.Σ στό Σύλλογο Γυναικών Αγίου Δημητρίου
Εκδήλωση στη Μανδρινή Ναυπακτίας
14ο Αντάμωμα Απανταχού Ποδιωτών
Σύλλογος Κρυονεριτών “Ο Άγιος Γεώργιος”- Γιορτή «Γιορτή μελιού & καρυδιού»-μουσικοχορευτική βραδιά μΣύλλογος Κρυονεριτών “Ο Άγιος Γεώργιος”: Γιορτή Μελιού & Καρυδιού
Πολιτιστικός Σύλλογος Ριγανιωτών - Γιορτή της νεολαίας 2018
Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στην Κλεπά
Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο Αχλαδόκαστρο
Αντάμωμα των Απανταχού Καστανιωτών
Εκπολιτιστικός Σύλλογος Στράνωμας - Αντάμωμα στο Καρέλι
Σύλλογος Απανταχού Φαμηλιωτών - Καλοκαιρινές εκδηλώσεις 2018
Το ετήσιο καλοκαιρινό αντάμωμα στον Πέρκο
Καλοκαιρινή συνάντηση της Αδελφότητας Ναυπακτίων "Ο Έπαχτος"
Σύλλογος Κεντρικής - Πρόγραμμα Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων
Σύλλογος των Απανταχού Πλατανιτιωτών - Πρόγραμμα Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων
Σύλλογος Ποκιστιάνων - Αντάμωμα 2018
Πρόγραμμα εκδηλώσεων των Συλλόγων του Πλατάνου
Ετήσιο Αντάμωμα του Συλλόγου Απανταχού Παλαιοπυργιωτών
Σύλλογος Χομοριτών Ναυπακτίας - Εκδήλωση ονοματοδοσίας της πλατείας του χωριού / Αντάμωμα
Σύλλογος Δορβιτσωτών Ναυπακτίας - Εκδήλωση Μνήμης, Αναγνώρισης και Τιμής