user_mobilelogo
osyn
ΘΕΜΑ : Αντιμετώπιση προβλημάτων Δήμου Ναυπακτίας.

 

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,
Κατ' αρχήν θέλουμε να σας ευχηθούμε καλή χρονιά με υγεία και δύναμη σε σας και τους συνεργάτες σας για να πετύχετε στο δύσκολο έργο σας.
Ως πρόεδροι (και στελέχη) πολιτιστικών συλλόγων παρακολουθούμε από πολύ κοντά τα προβλήματα της Ναυπακτίας, τις ελλείψεις σε τεχνικές και κοινωνικές υποδομές, αλλά και τις προσπάθειες τόσο της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, όσο και των υπηρεσιών της κεντρικής διοίκησης για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μας.
Οι ελλείψεις στις υποδομές σε συνδυασμό με την απουσία νέων ανθρώπων, κυρίως από το ορεινό τμήμα του Δήμου μας, παρακινούν πολλούς από τους Ναυπάκτιους που βρισκόμαστε εκτός Ναυπακτίας να συνεργαζόμαστε μέσα από τους πατριδοτοπικούς συλλόγους στην ημεδαπή αλλά και στην αλλοδαπή, ώστε να συνδράμουμε με τις όποιες δυνάμεις μας στην πρόοδο του Δήμου μας και της κάθε τοπικής κοινωνίας ξεχωριστά.
Με πρωτοβουλία των συλλόγων μας κατά καιρούς κατασκευάσαμε παιδικές χαρές, συντηρήσαμε εκκλησίες, σχολεία, στηρίξαμε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις κλπ. Στόχος πάντα ήταν και είναι η βελτίωση των συνθηκών ζωής και στο πιο απομακρυσμένο χωριό του Δήμου μας.
Κ. Δήμαρχε,
Η δημιουργία του Καλλικρατικού Δήμου «μεγάλωσε τις αποστάσεις» πολλών χωριών του Δήμου μας από την έδρα του τη Ναύπακτο. Πιστεύουμε όμως ότι η σωστή οργάνωση, οι νέες τεχνολογίες, αλλά κυρίως οι σωστές πολιτικές μπορούν να δημιουργήσουν μια νέα σύγχρονη ισορροπία που θα βοηθήσει όλους μας στην κοινή προσπάθεια για την συνολική ανάπτυξη του τόπου μας.
Η Ο.ΣΥ.Ν και οι σύλλογοι μέλη της συνεχώς απασχολούμαστε με τις προτεραιότητες που πρέπει να υιοθετήσουμε και να συνδράμουμε στο έργο κάθε δημοτικής αρχής.
Γνωρίζοντας τα προβλήματα και τους οικονομικούς περιορισμούς, αλλά και την γενικότερη κρίση που περνάει η κοινωνία μας, θέλουμε να θέσουμε υπόψη σας τα αποτελέσματα της τελευταίας συνεδρίασης του Κεντρικού Συμβουλίου μας και παρακαλούμε να τα λάβετε υπόψη σας για το σχεδιασμό των παρεμβάσεών σας στο υπόλοιπο της τρέχουσας θητείας σας.
Πέντε από τα πολλά προβλήματα που απασχολούν τους συλλόγους μας και ζητάμε την παρέμβαση της δημοτικής αρχής είναι:
1. Οι παιδικές χαρές.
Όπως γνωρίζετε οι περισσότερες παιδικές χαρές στα χωριά είχαν τοποθετηθεί με δαπάνες των συλλόγων και αποτελούσαν μοναδικό πόλο συγκέντρωσης και απασχόλησης των παιδιών κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Η απομάκρυνση του εξοπλισμού αυτού έγινε από το δήμο και πρέπει να ληφθεί πρόνοια να αντικατασταθεί πριν το καλοκαίρι του 2017, ώστε να συνεχίσουν τα παιδιά μας να έρχονται στα χωριά και να υπάρχει συνέχεια στις πατρογονικές μας ρίζες.

2. Δημιουργία υποδομών για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού.

Για την ανάπτυξη του Αγροτουρισμού και του εναλλακτικού τουρισμού στο Δήμο μας θεωρούμε αναγκαία τη δημιουργία ποδηλατικών και πεζοπορικών διαδρομών που θα εμπλουτίσουν το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν της περιοχής μας και θα την καταστήσουν περισσότερο ελκυστική στους υποψήφιους επισκέπτες. Η πρόσφατη εμπειρία από τη διοργάνωση της NOSTOS επιβεβαιώνει το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ναυπακτίας στον εναλλακτικό τουρισμό και σ' αυτό πιστεύουμε ότι πρέπει να επενδύσουμε, αξιοποιώντας μελέτες που έχουν γίνει και προγράμματα που χρηματοδοτούν τέτοιες δράσεις.
3. Μελέτη και προγραμματισμός παρεμβάσεων στον ευρύτερο χώρο της Ευηνολίμνης.
Γνωρίζουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη για την περιοχή της Ευηνολίμνης που υλοποιείται από την Αρχιτεκτονική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την Αιτωλική Αναπτυξιακή. Θεωρούμε ότι η μελέτη αυτή αποτελεί τη βάση για την ανάδειξη των ισχυρών σημείων του Δυτικού Τμήματος της Ορεινής Ναυπακτίας και την διεκδίκηση προγραμμάτων για τους παραλίμνιους οικισμούς και την προστασία - ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος. Στα πορίσματα της μελέτης πρέπει να περιληφθούν και προτάσεις για τις μεγάλες ζημιές σε χωριά της περιοχής που επλήγησαν από τις τελευταίες θεομηνίες. Θέλουμε να συμμετάσχουμε στην παρουσίαση της μελέτης αυτής και να συμβάλλουμε με τις παρατηρήσεις μας και προτάσεις μας στην παραπέρα εξέλιξή της.
4. Βελτίωση του οδικού δικτύου και αντισταθμιστικά από την ΕΥΔΑΠ.
Είναι γνωστό ότι η ορεινή Ναυπακτία τα τελευταία χρόνια, με την αξιοποίηση διαφόρων προγραμμάτων, βγήκε από την απομόνωση και έγινε και αξιόλογος τουριστικός προορισμός. Βασικός παράγοντας που συνετέλεσε στην εξέλιξη αυτή ήταν και η βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου που διευκολύνει την μετακίνηση των επισκεπτών περιορίζοντας τους κινδύνους. Υπάρχουν όμως ακόμη χωριά που δεν συνδέονται με ασφαλτοστρωμένο δρόμο και δεν έχουν διασφαλισμένη βατότητα ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες. Αυτό πρέπει να αποτελέσει άμεση προτεραιότητα για το Δήμο και την Περιφέρεια. Επίσης η συντήρηση του υπάρχοντος ασφαλτοστρωμένου δικτύου, που είναι και τεράστιο σε μήκος, πρέπει να βρίσκεται υπό τη μόνιμη φροντίδα των αρχών διότι ό,τι χαλάει σήμερα δύσκολα αντικαθίσταται. Πιστεύουμε ότι είναι πλέον καιρός με πρωτοβουλία του Δήμου να συνδράμουμε όλοι οι σύλλογοι και άλλοι φορείς ώστε το αίτημα για αντισταθμιστικά από την εκτροπή του Ευήνου να βρει επιτέλους την υλοποίησή του. Προς την κατεύθυνση αυτή αναμένουμε κ. Δήμαρχε τις πρωτοβουλίες σας.
5. Μέτρα για τη στήριξη του ΤΕΙ
Η Ο.ΣΥ.Ν συμμετείχε ενεργά και σε συνεργασία με άλλους φορείς για την διεκδίκηση του Τμήματος. Θεωρούμε ότι η παρουσία του Τμήματος αυτού στο Δήμο μας συμβάλλει πολλαπλά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και δεν εννοούμε μόνο οικονομικά. Η συμβολή του Τμήματος αυτού μπορεί να είναι ουσιαστική σε πολλά επίπεδα όπως πολιτισμός, αθλητισμός, τουρισμός, νεολαιίστικο κίνημα, διάχυση της γνώσης και της τεχνολογίας στην κοινωνία και την επιχειρηματική κοινότητα κλπ. Ο Δήμος πρέπει να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις ώστε η λειτουργία του Τμήματος να είναι άψογη για να μην αμφισβητηθεί η παρουσία του στη Ναυπακτία.
Κύριε δήμαρχε,
Ως δημοτική αρχή συνέπεσε η θητεία σας με την προγραμματική περίοδο 2014-2020. Είναι ευκαιρία με την αξιοποίηση προγραμμάτων, κυρίως από το ΕΣΠΑ, να λύσουμε πολλά προβλήματα του Δήμου μας. Θεωρούμε ότι ως δημοτική αρχή θα λάβετε υπόψη σας τις προτάσεις μας και θα ανταποκριθείτε στις ανάγκες των καιρών .
Παραμένουμε στη διάθεσή σας.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Για το Κεντρικό Συμβούλιο της Ο.ΣΥ.Ν.
Ο Πρόεδρος                                    Η Γραμματέας

 

 

Τσώτας Ιωάννης                   Πια Ιωάννα

 

Επικαιρότητα

Η Ναύπακτος της Ζέφης Δημαδάμα
Ακόμη περισσότερα σημεία της Ναυπακτίας με ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο
«Αντίρριο 1821-1829» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αντιρρίου «Το Καστέλλι»
Τοποθετήθηκαν οι κόκκινοι κάδοι στον Δήμο Ναυπακτίας
Ναύπακτος: Ἑορτή τοῦ Ἁγίου Σωφρονίου στό νέο Παρεκκλήσιό του
Υπεγράφη η σύμβαση για την Ύδρευση της Παλαιοπαναγιάς
Εγκαταστάθηκε ο εργολάβος για το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού Άνω Χώρας
Άσκηση αντιμετώπισης περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης στον Λιμένα Αντιρρίου
Ξεπέρασαν τις 200 οι συμμετοχές στο Kravara Enduro MTB 2021!
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 3ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Αιτωλοακαρνανίας
Η διαδρομή προς το κάστρο Ναυπάκτου, η αναστήλωση του κοινωνικοοικονομικού κέντρου Πλαγιάς, νέος εξοπλισμός στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου και σημαντικά οδικά έργα της Αιτωλοακαρνανίας, εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Οδικών Επενδύσεων της ΠΔΕ
«ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ»: 450 ΧΡΟΝΙΑ
Ν. Φαρμάκης από τη Ναύπακτο: «Ζήτημα ανάπτυξης για όλη τη Δυτική Ελλάδα η άρση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων»
Ο Δήμος Ναυπακτίας παρουσιάζει το Επετειακό Λογότυπο των 450 χρόνων από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου
Ξεκινούν έργα οδοποιΐας και αναπλάσεων στη Δ.Ε. Πυλήνης
Συνάντηση για θέματα ασφάλειας και υγείας με εργαζόμενους του Δ. Ναυπακτίας
Ναύπακτος: Κυριακή τῶν Ἁγίων Πατέρων μέ συνεορτασμό ἁγίων Λουκᾶ Ἰατροῦ καί Ἰουστίνου Πόποβιτς
Το μήνυμα του Δημάρχου Ναυπακτίας κ. Βασίλη Γκίζα για την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων
Τήν Κυριακή 13 Ἰουνίου, τῶν ἁγίων Πατέρων τῆς ἐν Νικαίᾳ Α΄ Οἰκουμενικῆς Συνόδου τελέσθηκε Ἀρχιερατική θεία Λειτουργία στόν Ἱερό Ναό τῆς Ἁγίας Παρασκευῆς Ναυπάκτου, ὅπου καί ἐτέθησαν πρός προσκύνηση ἱερά λείψανα τῶν ἁγίων Λουκᾶ Ἀρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως
Δωρεάν πρόσβαση σε τηλεοπτικό σήμα για νοικοκυριά και οικισμούς του Δήμου Ναυπακτίας εκτός τηλεοπτικής κάλυψης
Ἑορτή τῆς Ἀναλήψεως, θεία Λειτουργία γιά τούς μαθητές πού διαγωνίζονται στίς Πανελλαδικές Ἐξετάσεις
Το κτήριο «Ναυπακτία» θα είναι πλέον ανοικτό στο κοινό
Ο Δήμος παρέλαβε την προμελέτη για το Τούνελ του Κάστρου της Ναυπάκτου
Άμεση ανάγκη η αποκατάσταση της 24ης Επαρχιακής Οδού (θέση Ποκίστα)
Ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπακτίας
Ομόφωνο ψήφισμα του Δήμου Ναυπακτίας για την επανίδρυση αυτόνομου Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Hellas Rally Raid 2021
Με συνεχόμενο ωράριο 8:00-20:00 ανοικτό το Κάστρο της Ναυπάκτου
Προτάσεις έργων ύψους 17 εκ. ευρώ από τον Δήμο Ναυπακτίας στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»
Οι μαθητές του Γυμνασίου Αντιρρίου έστειλαν το δικό τους μήνυμα
Την Τρίτη, 1η Ιουνίου τίθεται σε εφαρμογή η πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού Γριμπόβου
Εγκρίθηκε η μελέτη για το νέο Διοικητήριο Ναυπακτίας
Στο επίκεντρο συνάντησης το έργο της αποκατάστασης των κρηπιδωμάτων του δυτικού προβλήτα Αντιρρίου
Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για την ανάδειξη και προστασία του Κάστρου Ναυπάκτου
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Ναυπακτίας
Αναβολή Του Αρχαίου Ασκληπιείου Της Σκάλας (Ενηλίκων) Και Του Ενετικού Μονοπατιού Της Ναυπάκτου Για Τις 28 & 29 Μαΐου 2022
Ενημέρωση για την επανεκκίνηση της λειτουργίας του 2ου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ναυπάκτου
Σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία για τη σηματοδότηση και βελτίωση των αναρριχητικών μονοπατιών της Βαράσοβας
Σε ρυθμούς Hellas Rally Raid 2021 η Ναυπακτία
Το εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Δωρεάν RAPID TESTS

Πολιτισμός - Σύλλογοι

Ahepa World Cup 2021 Beach Volley
Η Ο.ΣΥ.Ν για το θάνατο του Θανάση Παπαθανασόπουλου
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαβρούζας συμμετέχει στις εκδηλώσεις "Δυτική Ελλάδα 1821-2021 200 Χρόνια από την Επανάσταση"
Ο.ΣΥ.Ν - Επιστολή για αποκατάσταση του οδικού δικτύου της 24ης Επαρχιακής οδού Ναυπάκτου
Η Ναυπακτία (Κράβαρα και Βενέτικο) στον αγώνα του 1821
''ΕΙΚΟΣΙΕΝΙΚΑ'': το νέο βιβλίο του Ντίνου Ν. Μακρυγιάννη
Η Ο.ΣΥ.Ν για το θάνατο του Κώστα Καρακώστα
Κυκλοφόρησε η Ναυπακτιακή Φωνή του Μαρτίου
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ
Περιοδικό "Η Δάφνη" - Πανηγυρικό τεύχος: 1821-2021 200 χρόνια ελευθερίας
Πολιτιστικός Σύλλογος Τρικόρφου - Εθελοντική Αιμοδοσία
Σύλλογος Αραχωβιτών Ναυπακτίας - Ψηφιακή έκδοση ημερολογίου
Γενικές εξετάσεις αίματος για τους αιμοδότες από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τρικόρφου
Γιάννη Χαλάτση «Εικονίσματα Ναυπακτίας: τόποι μνήμης»
Tο Πατριδοτοπικό Κίνημα της Ναυπακτίας αποχαιρετά τον Κώστα Μάντη
Η καινούρια ιστοσελίδα του Συλλόγου Ελατιωτών Ναυπακτίας
Ευχές από το Σύλλογο Αγίου Δημητρίου Ναυπακτίας
Ευχές από το Σύλλογο Δορβιτσωτών Ναυπακτίας
Ενημέρωση και ευχές από το Σύλλογο Απανταχού Αμπελακιωτισσιωτών Ναυπακτίας
Ευχές από το Σύλλογο της Αράχωβας
Ευχές από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Δάφνης "Η Πρόοδος"
Σύλλογος Ποκιστιάνων Ναυπακτίας - Ημερολόγιο 2021
Ευχές από το Σύλλογο Γραμμενιοξυωτών
Ευχές από τον Όμιλο Σιμιωτών Ναυπακτίας
Ευχές από το Σύλλογο της Φαμίλας
Ευχές από το Σύλλογο Χομοριτών Ναυπακτίας
Ευχές από το Σύλλογο Ποκιστιάνων Ναυπακτίας
Ευχές από την Ένωση των Απανταχού Μηλεωτών Ναυπακτίας
Ο πολιτιστικός σύλλογος Μαμουλάδας κοντά στους συνανθρώπους μας
"Έφυγε" ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ελατούς, Γιάννης Κοτρότσος
“Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΧΟΜΟΡΗΣ” είναι κοντά σας…
Ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελακιώτισσας
Αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου Συλλόγου Απανταχού Χομοριτών
Σύλλογος Δορβιτσωτών " Η Αναγέννηση" - Εορτασμός υψώσεως του Τιμίου Σταυρού
Beach Volley: Τουρνουά Blind Mix στη Ναύπακτο
Κυκλοφόρησε το βιβλίο ''Στα δυτικά της Ρούμελης'' Ιστορία - Λαογραφία του Παντελή Σπ. Σπαρτινού
AHEPA CUP 2020 Beach Volleyball tournament
«Τα καλούδια της μάνας μου» - To νέο βιβλίο του Θανάση Καλαβρουζιώτη
Πολιτιστικός σύλλογος Ανωχωριτών - Ενημέρωση σχετικά με τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις
Σύλλογος Δορβιτσωτών " Η Αναγέννηση" - Δελτίο τύπου για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις

1821-2021

Ο.ΣY.Ν: «Γιορτάζοντας τα 200 χρόνια του Εικοσιένα»
Σουλιώτες οπλαρχηγοί στην απελευθέρωση της Ναυπάκτου του Νικόλαου Μ. Τριψιάνου
Γιάννης Παν. Φαρμάκης – Κραβαρίτης, Ο Ηρωικός Οπλαρχηγός του ΄21 του Χαράλαμπου Δ. Χαραλαμπόπουλου
Ο απελευθερωτικός αγώνας του ΄21 στη Δυτική Ελλάδα του Γιάννη Χαλάτση
"Το Ναυπακτοβενέτικο στο 1821" του Ηλία Στ. Δημητρόπουλου
Κωνσταντίνος Δ. Βουτσινάς: " Γιάννης Βλαχογιάννης - Ο νεωτεριστής Επαχτίτης"
Ο Δήμος Ναυπακτίας τιμά την Επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση
Χρήστος Σιαμαντάς: «Τα πολεμικά γεγονότα στην περιοχή της Ναυπάκτου την περίοδο της Επανάστασης του 1821»
200 χρόνια ελληνική επανάσταση
Εμφύλιοι πόλεμοι: Το σαράκι του ελληνισμού
Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ἱερόθεος: Ὁ Διχασμός τοῦ Γένους. Ἐθναρχία, Γένος, ἀνασύνταξη
Κάστρα, φρούρια και μοναστήρια της Ναυπακτίας κατά την Επανάσταση του 1821
Ἐκκλησία καὶ Ἐπανάσταση τοῦ 1821 - Δῆμος Ναυπακτίας
Αγωνιστές του 1821 από τα χωριά της Χάλκειας (Γαβρολίμνη - Καλαβρούζα - Τρίκορφο) του Θανάση Καλαβρουζιώτη
Με λαμπρότητα και συγκίνηση ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου
1821 – 2021 –– 200 χρόνια μετά την επανάσταση –– Τιμούμε - Γιορτάζουμε - Συμμετέχουμε - Οραματιζόμαστε
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

 

booked.net