ΤΕΔΚ

Στην αναγκαιότητα να υπάρχουν ισχυροί Δήμοι, με σαφείς αρμοδιότητες και πόρους αλλά κυρίως με τη σύμφωνη γνώμη των πολιτών αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης στο Συνέδριο της ΤΕΔΚ Αιτ/νίας, αλλά και σε δηλώσεις του μετά τη λήξη των εργασιών του Συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ στην Αθήνα. 


«Η επικείμενη Διοικητική Μεταρρύθμιση της Χώρας στα πλαίσια της ευρύτερης εφαρμογής πολιτικών για την αναδιάρθρωση της Κρατικής Διοίκησης και συνεπακόλουθα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποτελεί σημαντική τομή για τη μορφή της χώρας μας τα επόμενα χρόνια. Με σαφήνεια και καθαρότητα τονίζουμε ότι είμαστε υπέρ των ισχυρών Δήμων. Είμαστε υπέρ των Δήμων με οικονομική αυτοτέλεια πάντα όμως με τη σύμφωνη γνώμη των πολιτών», σημείωσε.

Ο Θανάσης Παπαθανάσης ανέφερε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η αναδιάρθρωση του Διοικητικού χάρτη της Ελλάδας με κομματικά κριτήρια, αλλά πέρα και πάνω από μικροκομματικές και πολιτικές σκοπιμότητες η Κεντρική Διοίκηση οφείλει να εκτιμήσει τις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Όπως ο ίδιος τόνισε «Στηρίζουμε τον ελεύθερο και δημοκρατικό διάλογο, με όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους κυρίως όμως, με τους άμεσα ενδιαφερομένους, τους ίδιους τους πολίτες. Οι Τοπικές Κοινωνίες έχουν τον πρώτο λόγο. Οι νέοι Δήμοι οφείλουν να έχουν πόρους και σαφείς αρμοδιότητες, εάν θέλουμε να μιλάμε στην πράξη για ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Αναφορικά με το νέο ρόλο που η Ναύπακτος καλείται να διαδραματίσει τόνισε ότι αφού αποτελεί ένα σημαντικό πόλο έλξης για την ευρύτερη περιοχή, αλλά και σημείο αναφοράς με τεράστια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, έχει τεράστιες δυνατότητες εξέλιξης, ώστε να αποτελεί έναν ισχυρό αυτοδιοικητικό πόλο για ολόκληρη την περιοχή.

«Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της νέας εποχής», κατέληξε.