karax_lep
Σήμερα στις 10 π.μ ολοκληρώθηκε η πρωτοβουλία που ανέλαβε ο αθλητικός σύλλογος Lepanto Runners να αναδειχθεί το πάνδημο αίτημα της παραμονής του Παραρτήματος του ΤΕΙ στη Ναύπακτο. Ο Μαραθωνοδρόμος κ. Δημήτρης Καραχάλιας με τους αθλητές Κώστα Λαγουδάκη και Πάνο και Χρήστο Κόγκο, διανύοντας για 36 συνεχείς ώρες τη διαδρομή Ναύπακτος - Αθήνα έφτασαν στο Υπουργείο Παιδείας όπου τους περίμεναν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας, μέλη της συντονιστικής επιτροπής, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, Ναυπάκτιοι και φοιτητές του ΤΕΣΥΔ.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Γιάννης Μπουλές συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδος κ. Μένο Χάρο, τον κ. Σωτήρη Τσιλιγιάννη πρόεδρο της ΟΕΒΕΝ, τον προΪστάμενο του ΤΕΣΥΔ κ. Β. Τριανταφύλλου, τον κ. Γ. Τσιώτα πρόεδρο της ΟΣΥΝ, τον πρόεδρο του σπουδαστικού συλλόγου κ. Ναθαναήλ και τους αθλητές, συναντήθηκαν με τον υπουργό παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο στον οποίο παρέδωσαν το ψήφισμα των Ναυπακτίων για την παραμονή του ΤΕΙ στη Ναύπακτο.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας εξέθεσε στον Υπουργό το σκεπτικό του αιτήματος τονίζοντας τα ακαδημαϊκά - επιστημονικά κριτήρια που συνηγορούν για την παραμονή του παραρτήματος στη Ναύπακτο.

Ο κ. Υπουργός άκουσε προσεκτικά τα επιχειρήματα και ζήτησε διευκρινίσεις σχετικά με την ετοιμότητα του Δήμου για τη στέγαση του Τμήματος.

Μετά την συνάντηση ο Δήμαρχος δήλωσε ότι αναμένουμε την ολοκλήρωση της διαβούλευσης για το σχέδιο ΑΘΗΝΑ και ευελπιστούμε για την αίσια έκβαση του αιτήματός μας.

Επίσης ευχαρίστησε θερμά για άλλη μια φορά τους αθλητές του συλλόγου Lepanto Runners που ανέδειξαν μέσα από το αθλητικό ιδεώδες το δίκαιο αίτημα της Ναυπακτίας.

Ανακοίνωσε επίσης ότι ο Δήμος θα τιμήσει τους αθλητές για την προσφορά τους που δημιουργεί πρότυπα και γεννά αισιοδοξία και ελπίδα για την κοινωνία μας.