Με στόχο την ενημέρωση και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδιών αλλά και των μεγαλυτέρων ο Δήμος Ναυπακτίας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η ΓΕΦΥΡΑ Ρίου-Αντιρρίου και η περιβαλλοντική οργάνωση «Πράσινο+Μπλε», με τη σημαντική υποστήριξη της 1ης Γεωγραφικής Ενότητας Ν.Αιτωλοακαρνανίας, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και του Λιμενικού Σταθμού Ναυπάκτου πραγματοποίησαν περιβαλλοντικές δράσεις δίνοντας έμφαση στην ανακύκλωση προϊόντων και συσκευασιών!

Την Κυριακή 5 Ιουνίου, στον Κήπο του «Ξενία» μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε βιωματικά παιχνίδια για την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση υλικών:

Κατασκευές με υλικά που χρησιμοποιούνται στην καθημερινότητα, με τον «Τροχό της ανακύκλωσης», με ψάρεμα ανακυκλώσιμων υλικών, με τοξοβολία & ανακύκλωση, με τσουβαλοδρομίες, ζωγραφική, μουσική και δώρα.

Παράλληλα, οι φίλοι του ποδηλάτου έδωσαν ραντεβού στον Φλοίσβο για μια παραλιακή ποδηλατάδα!

Τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου οι δράσεις συνεχίστηκαν με τη συμμετοχή σχολείων της πόλης. Μαθητές του 1ου , του 3ου και του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου προχώρησαν στο συμβολικό καθαρισμό μικρού τμήματος της παραλίας του Γριμπόβου μεταφέροντας το μήνυμα για ένα καλύτερο Περιβάλλον!

Το πρόγραμμα «ΠΡΑΣΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ» θα συνεχίσει να υλοποιείται κατά τη διάρκεια του έτους εστιάζει σε δράσεις που επικεντρώνονται στη βιοποικιλότητα και το φυσικό περιβάλλον, στην κυκλική οικονομία, τη μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και τη βιώσιμη κινητικότητα.

Όλες οι δράσεις αποσκοπούν στη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης, τη θεμελιώδη προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος.