Στο πλαίσιο του 3ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Αιτωλοακαρνανίας

Το 3ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Αιτωλοακαρνανίας που λαμβάνει χώρα στη Ναύπακτο από τις 24 έως τις 26 Ιουνίου 2021, είναι αφιερωμένο στην Επέτειο συμπλήρωσης των 450 χρόνων από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου. Πρόκειται για το γεγονός που σημάδεψε καθοριστικά την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο αποτελώντας ταυτόχρονα και σταθμό για τη ναυτοσύνη, τις τέχνες και τα γράμματα. 

Ο Δήμος Ναυπακτίας, τιμώντας την εξόχως σημαντική αυτή στιγμή της ιστορίας του, παρουσιάζει στην ειδική αφιερωματική ενότητα του Συνεδρίου «450 χρόνια Ναυμαχία Ναυπάκτου», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021, με ώρα έναρξης 17:30 στο κτήριο Τσώνη, το επετειακό λογότυπό του.  Με τον τρόπο αυτό σηματοδοτείται η έναρξη των εκδηλώσεων που αναμένεται να κορυφωθούν τον προσεχή Οκτώβριο.

Την παρουσίαση θα κάνει ο Δήμαρχος κ.Βασίλης Γκίζας.  Θα μιλήσουν ο Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Θάνος Βερέμης και ο Επίκουρος Καθηγητής Διπλωματίας και Διεθνούς Οργάνωσης κ.Αντώνης Κλάψης

Χαιρετισμό θα απευθύνει μέσω zoom η Διευθύντρια του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας κ.Cristina Conde de Beroldingen Geyr.  Συντονίζει η Διεθνής Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων κ.Σάγια Τσαουσίδου.

Το 3ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνεται από το "Άλμα Ανάπτυξης-Συνέδρια Αιτωλοακαρνανίας" και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.  Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η ΕΝΠΕ, η ΚΕΔΕ, οι Δήμοι Ναυπακτίας, Αγρινίου, Ι.Π. Μεσολογγίου, Αμφιλοχίας, Ακτίου-Βόνιτσας, Θέρμου και Ξηρομέρου, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός "Ένωση Αγρινίου" και η Ένωση Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων.

* Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα που υποδεικνύονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον περιορισμό της διασποράς του COVID19.  Οι εργασίες θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω του youtube καναλιού Alma Anaptixis TV (https://www.youtube.com/watch?v=mxbfjJjV4ik) και μέσω των επίσημων σελίδων του Δήμου Ναυπακτίας στα social media.