Θ.Κοτρωνιάς: «Διευθετούμε μία σημαντική εκκρεμότητα του Δήμου»


Πρόταση για το έργο της επέκτασης του δικτύου της αποχέτευσης στην Τοπική Κοινότητα Δάφνης υπέβαλε στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης» ο Δήμος Ναυπακτίας, συνολικού προϋπολογισμού 1.199.111,29 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.). Πρόκειται για μία ιδιαιτέρως σημαντική περιβαλλοντική παρέμβαση, η οποία θα δώσει λύση σε ένα από τα πλέον μείζονα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή.

Για την υποβολή της πρότασης η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ναυπακτίας (Δ.Ε.Υ.Α.Ν.) προχώρησε στην επικαιροποίηση της σχετικής μελέτης καθιστώντας το έργο ώριμο προς υλοποίηση. Το φυσικό αντικείμενο αφορά στην κατασκευή του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης της Δάφνης, στο οποίο θα συγκεντρώνονται τα λύματα του οικισμού για να οδηγούνται σε υπάρχον φρεάτιο του δικτύου αποχέτευσης του οικισμού Ξηροπηγάδου. Στη συνέχεια, και μέσω του Αντλιοστασίου του Ξηροπηγάδου, θα καταλήγουν στον Βιολογικό Καθαρισμό της Ναυπάκτου.

Με αφορμή την υποβολή της πρότασης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, κ.Θωμάς Κοτρωνιάς, δήλωσε: «Η ευρύτερη περιοχή της Δάφνης αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς, αποτελώντας έναν από τους πιο ζωντανούς οργανισμούς γύρω από το κέντρο του Δήμου μας. Αυτό, αλλά και το γεγονός ότι βρίσκεται έναντι του ποταμού Μόρνου αλλά και κοντά σε περιοχή Natura καθιστούν την πραγματοποίηση του έργου επιβεβλημένη. Δρομολογείται η διευθέτηση μιας εκκρεμότητας χρόνων προς όφελος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής».