Ο Δήμος Ναυπακτίας, μετά και την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου που συνεδρίασε την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021, αποφάσισε την παραχώρηση, χωρίς αντάλλαγμα, μέρος του ισογείου του κτηρίου «Ναυπακτία» για τη στέγαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας.

Προς ενημέρωση, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο είναι το μοναδικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ναυπακτίας επιφορτισμένο με την εποπτεία του Λιμένα, έχοντας επίσης και τη διαχείριση του πολύ σημαντικού τομέα των παραλιών, άμεσα συνυφασμένου με την τουριστική ανάπτυξη της πόλης.

Στην παρούσα φάση, το Λιμενικό Ταμείο προσέλαβε υπάλληλο για δύο έτη (1+1), με σειρά προσόντων (πχ γλωσσομάθεια), η οποία θα τοποθετηθεί στο κτήριο Ναυπακτία, καλύπτοντας μεταξύ άλλων και την εξυπηρέτηση τουριστών-επισκεπτών, σκοπός που συνάδει άμεσα και με το χαρακτήρα χώρου.  Μέσω αυτής και εξαιτίας της καθημερινής λειτουργίας της Υπηρεσίας, καθώς και τα Σαββατοκύριακα σε ορισμένες περιπτώσεις, το κτήριο θα είναι πλέον ανοικτό, σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε έως σήμερα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ακόμη ότι, η χρήση του κτηρίου δεν αλλάζει, παραμένει όπως και τώρα για τουριστικούς και πολιτιστικούς σκοπούς, ενώ η παραχώρηση μέρους αυτού δεν έχει μόνιμο χαρακτήρα. Ταυτόχρονα, θα συνεχίσουν να καταβάλλονται προσπάθειες για την πρόσληψη υπαλλήλων που θα καλύπτουν αμιγώς τους σκοπούς του κτηρίου, οι οποίοι όμως δεν θα είναι περιορισμένου χρονικού διαστήματος, όπως εξ ανάγκης γινόταν έως σήμερα με αποτέλεσμα το κτήριο να παραμένει κλειστό ακόμη και σε περιόδους υψηλής επισκεψιμότητας.