Βασίλης Γκίζας: «Καλώ όλους να τηρούμε τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας»

Σύσκεψη πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου κ.Παναγιώτη Κυρίτση και τη Διοικήτρια του Λιμενικού Σταθμού Ναυπάκτου κ.Μαρία Θωμοπούλου.  Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η εντατικοποίηση των ελέγχων στις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών, στο πλαίσιο τήρησης των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Με δήλωσή του ο Δήμαρχος κ.Γκίζας σημείωσε: «Ανά τακτά διαστήματα πραγματοποιούμε συσκέψεις με τους φορείς υγείας, την Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα, προκειμένου να αξιολογούμε κάθε φορά τα δεδομένα.  Ωστόσο, λόγω της κρίσιμης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην Πάτρα, εξαιτίας της μεγάλης διασποράς των κρουσμάτων, είμαστε σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τους αρμοδίους και παραμένουμε σε αυξημένη ετοιμότητα.  Καλώ όλους να τηρούμε τα μέτρα που ισχύουν για τις μετακινήσεις μας, να αποφεύγουμε το συνωστισμό και το συγχρωτισμό για να προστατευθούμε εμείς οι ίδιοι, αλλά και για να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας. Με υπευθυνότητα και σοβαρότητα θα τα καταφέρουμε».

Υπενθυμίζεται ότι, οι πολίτες που επιθυμούν, μπορούν να υποβάλλονται σε τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) είτε με τηλεφωνικό ραντεβού στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου (τ: 26343 60000) είτε μέσω της πλατφόρμας testing.gov.gr ώστε να εξετάζονται στο κτήριο Τσώνη (ισόγειο, παραλία Ψανής) από τις κινητές μονάδες Τ.Ο.Μ.Υ. Μεσολογγίου.  Επιπλέον, στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου διενεργούνται και μοριακοί έλεγχοι (PCR) κατά την κρίση του εφημερεύοντος γιατρού.