Παρουσία του Δημάρχου Ναυπακτίας κ.Βασίλη Γκίζα, του Αντιδημάρχου κ.Γιάννη Παπαϊωαννίδη και του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων ΚΔΑΠ κ.Παναγιώτη Τσιούνη πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020, η έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ναυπακτίας (ΚΕΔΝ) προκειμένου να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για το μέλλον των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ).

 Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αυτό που επισημάνθηκε τόσο από την Πρόεδρο κ.Μαρία Ζιαμπάρα όσο και από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΝ, είναι ότι, έστω και την ύστατη στιγμή θα πρέπει η Κυβέρνηση να ενισχύσει το Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» με τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους ώστε να μην αποκλειστούν από τις Δομές των ΚΔΑΠ οικογένειες που πληρούν τις προϋποθέσεις και να μην οδηγηθούν στην ανεργία εργαζόμενοι.

 Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας τόνισε από την πλευρά του ότι, προέχει η διασφάλιση του συνόλου των θέσεων εργασίας και η συνέχιση της λειτουργίας των Δομών. Προκειμένου να καταστεί αυτό εφικτό, βούληση του Δήμου Ναυπακτίας είναι να ενισχύσει την ΚΕΔΝ έως το ποσό των 60.000 ευρώ για το έτος 2020 και το αντίστοιχο ποσό για το έτος 2021. Ταυτόχρονα, θα γίνει μείωση των λειτουργικών εξόδων της ΚΕΔΝ διασφαλίζοντας ωστόσο την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Μετά από σχετική απόφαση, την οποία έλαβε ομόφωνα το Σωματείο Εργαζομένων ΚΔΑΠ, οι απασχολούμενοι των Δομών θα υπογράψουν τετράωρες συμβάσεις εργασίας, με σκοπό να αποφευχθεί η οποιαδήποτε απομάκρυνση εργαζόμενου. Επιπλέον, όποιος εργαζόμενος επιλέξει να αποχωρήσει, δε θα αντικαθίσταται, ενώ θα υπάρξει νέα αξιολόγηση της κατάστασης την 31η Αυγούστου 2021.

 Ο κ.Γκίζας δήλωσε σχετικά: «Κοινή θέση όλων μας είναι ότι τα ΚΔΑΠ θα πρέπει να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους, καθώς αποτελούν τη μοναδική διέξοδο για δεκάδες παιδιά στον Δήμο μας, ενώ δεν θέλουμε να οδηγηθούν στην ανεργία οι εργαζόμενοι. Με τη σημαντική συνδρομή τους και σε συνεργασία με την ΚΕΔΝ, ο Δήμος Ναυπακτίας στέκεται στο πλευρό τους λαμβάνοντας συγκεκριμένες αποφάσεις. Θεωρώ ωστόσο επιτακτική την ανάγκη, η Κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της. Διανύουμε μία πρωτόγνωρη περίοδο και η αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να συνεχίσει να σηκώνει βάρη που δεν της αναλογούν».