Home Nεα Ελεύθερο Βήμα

Ναυπακτιακή - Αρθρογραφία

Επιστολή του κ. Ν. Ντζούρα (Δημότη Λιδωρικίου) προς το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φ. Κουβέλη

E-mail Εκτύπωση PDF
Αξιότιμε κύριε Κουβέλη,

Στον απόηχο της διεκδίκησης της έδρας του νέου Δήμου Δωριαίων θεωρώ ότι είναι ωφέλιμο να πω και εγώ για πρώτη φορά τα εξής:
Παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον την πολιτική σας διαδρομή για όλα σχεδόν τα θέματα μεταξύ των οποίων, κατά καιρούς, και εκείνα για την Φωκίδα. Όμως προχθές (27.05.2010) στην κατ' άρθρον συζήτηση και ψήφιση του Σχεδίου Νόμου για τον Καλλικράτη με πικράνατε πολύ ως δημότη Λιδωρικίου. Προφανώς για να ευχαριστήσετε - θέλω να ελπίζω όχι συνειδητά - κάποιον συμπολίτη μου στο Ευπάλιο. [Άραγε Δωριαία που φιλοδοξεί να πάρει την ψήφο μου να με εκπροσωπήσει αύριο δίκαια και αντικειμενικά ως αιρετός Άρχων από το Ευπάλιο;].

Τελευταία Ενημέρωση ( Σάββατο, 05 Ιουνίου 2010 16:41 ) Περισσοτερα...
 

« Έλα, μ’ ακούς; » Έρχεται ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ του Ντίνου Μακρυγιάννη

E-mail Εκτύπωση PDF
Διάβασα και διαβάζω μετά λύπης μου ότι σχεδόν όλοι - τουλάχιστον οι φορείς (Δήμοι, Σύλλογοι κλπ.), διότι οι πολίτες δεν ρωτήθηκαν - τάχθηκαν υπέρ της καταργήσεως των ορεινών Δήμων της Ναυπακτίας και αναρωτιέμαι: γιατί τόση βιασύνη, γιατί τόσος πανικός και γιατί τόση προχειρότητα; Έλαβαν υπόψιν τους τις συνέπειες, τα επακόλουθα και την αλληλουχία των γεγονότων; Δεν είναι καλοί οι Δήμοι που λειτούργησαν και λειτουργούν ακόμα αποκεντρωμένοι και δουλεύουν, υπηρετούν και εξυπηρετούν τους εναπομείναντες δημότες; Δεν είναι ευχαριστημένοι από τα όσα έκαμε και πρόσφερε ο κάθε Δήμος στα διαμερίσματά του; Δεν ζωντάνεψαν πολλά από τα χωριά μας με τις τοπικές εκδηλώσεις, τις ασφαλτοστρώσεις του οδικού δικτύου, το φωτισμό, τις πλατείες, τις βρύσες, τις μάντρες και τόσα άλλα έργα υποδομής που απολαμβάνουμε όταν βρεθούμε στα χωριά μας; Δεν αναπλάστηκαν χώροι, δεν έγιναν γήπεδα, καλντερίμια, πλακοστρώσεις πλατειών, εσωτερικών δρόμων κλπ; Για θυμηθείτε την κατάσταση που επικρατούσε πριν την εφαρμογή του θεσμού των Δήμων ...
Τελευταία Ενημέρωση ( Τρίτη, 08 Ιουνίου 2010 20:37 ) Περισσοτερα...
 

"Στοιχειοθέτηση μετακίνησης των τοπικών διαμερισμάτων βόρεια του Ευήνου του Δήμου Πλατάνου στο διευρυμένο νέο Δήμο Καρπενησίου" του Κ. Πακακώστα

E-mail Εκτύπωση PDF
Η Ελληνική πολιτεία, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει αποτιμήσει και αξιολογήσει το σχέδιο "Καποδίστριας" σχετικά με τη συνένωση Δήμων και κοινοτήτων στη χώρα μας για την εξαγωγή των αναγκαίων συμπερασμάτων και πορισμάτων, προχωρά σε ένα δεύτερο κύκλο ενίσχυσης και ισχυροποίησης μέσω συνενώσεων των Ο.Τ.Α. και μάλιστα με διαδικασίες κατεπείγουσες, ουσιαστικά ερήμην της κοινωνίας των πολιτών και των νόμιμων διαθέσεών της.Προς τούτο εμφάνισε το προηγούμενο διάστημα ένα νέο σχέδιο μοντελοποίησης της διοικητικής διάρθρωσης της χώρας με την κωδική ονομασία Καλλικράτης, ανοίγοντας αναπόφευκτα και στο δικό μας Δήμο μια μεγάλη συζήτηση για το νέο πλαίσιο, τις αρμοδιότητες, τις δράσεις και τις λειτουργίες του νέου διευρυμένου Ο.Τ.Α. στον οποίο θα ενταχθούμε και κυρίως για τον νέο γεωγραφικό αυτοδιοικητικό χάρτη που διαμορφώνεται και σε λίγο θα ανήκουμε.
Τελευταία Ενημέρωση ( Τρίτη, 08 Ιουνίου 2010 20:41 ) Περισσοτερα...
 

"Δύο Δήμοι ή μια ισχυρή Ναυπακτία;" του Αντ. Σινογεώργου

E-mail Εκτύπωση PDF

Με ιδιαίτερη ανακούφιση, δεχτήκαμε όλοι τη δημοσίευση του σχεδίου Καλλικράτη, που στοχεύει όχι μόνο στη διοικητική αναδιάρθρωση αλλά στη διαμόρφωση μιας νέας αρχιτεκτονικής του κράτους, που αναμφισβήτητα την έχει ανάγκη η χώρα μας, προκειμένου να ανταποκριθεί στις πολυσύνθετες απαιτήσεις των καιρών.

Τελευταία Ενημέρωση ( Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2010 09:39 ) Περισσοτερα...
 

"Είναι λειτουργικός ο Δήμος Ορεινής Ναυπακτίας;" του Χαρ. Χαραλαμπόπουλου

E-mail Εκτύπωση PDF

Ενόψει του νέου προγράμματος «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», πολλά λέγονται και γράφονται για την αυτοδιοικητική χωροταξία της Ναυπακτίας.
Είναι θετικό ότι θεωρείται, σχεδόν καθολικά, αναπόφευκτη η αλλαγή του δημοτικού χάρτη της Ναυπακτίας.
Η διαφωνία, που είναι ορατή στα διάφορα δημοσιεύματα, είναι ο αριθμός των δήμων.

Τελευταία Ενημέρωση ( Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2010 10:20 ) Περισσοτερα...
 
Σελίδα 5 από 7

Σήμερα

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους


Πρόσφατα Νέα