Home Nεα Ελεύθερο Βήμα

Ναυπακτιακή - Αρθρογραφία

ΠΑΣΠ Ναυπάκτου - Η κρίση στην Ελλάδα και στο πολιτικό σύστημα

E-mail Εκτύπωση PDF
pasp-logoΒρισκόμαστε στο πρώτο τρίμηνο του 2011 και η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με μια βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση. Κρίση που απλώνεται ταχύτατα και φέρνει την οικονομία στα όρια της κατάρρευσης και την κοινωνία σε αδιέξοδο. Καταργούνται κοινωνικες κατακτήσεις δεκαετιών, ωσάν αυτές να είναι η αιτία του κακού.
Τελευταία Ενημέρωση ( Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011 19:56 ) Περισσοτερα...
 

"Ο Πολιτιστικός Τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην Οικονομική Ανάπτυξη της Ελλάδος" του Δ. Τερζάκη

E-mail Εκτύπωση PDF
terzakisΟ πολιτιστικός τουρισμός ορίζεται ως η κυκλοφορία των ατόμων στα πολιτιστικά αξιοθέατα μακριά από τον τόπο κανονικής διαμονής, με την πρόθεση να συλλέξουν νέες πληροφορίες και εμπειρίες για να ικανοποιήσουν τις πολιτιστικές τους ανάγκες. Αυτή η μορφή τουρισμού είναι όλο και πιο δημοφιλής σε ολόκληρο τον κόσμο και επιβεβαιώνεται από μια έκθεση του ΟΟΣΑ το 2009, η οποία αναφέρεται στο ρόλο του πολιτιστικού τουρισμού για την περιφερειακή ανάπτυξη διαφόρων περιοχών του κόσμου.
Τελευταία Ενημέρωση ( Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2011 13:24 ) Περισσοτερα...
 

"Δραματικά σήματα κινδύνου από την Αιτωλοακαρνανία" του Ν. Καραπάνου

E-mail Εκτύπωση PDF
karapanosΟι Αιτωλοακαρνάνες, κάτοικοι του μεγαλύτερου νομού της χώρας, από τους πιο ευλογημένους σε παραγωγική γη και με δεδομένες τις προοπτικές ανάδειξής του σε αναπτυξιακό πρότυπο για όλη την περιφέρεια , βιώνουν τη μνημονιακή υποταγή της κυβέρνησης όχι μόνο ως υποζύγια της επαχθούς και παταγωδώς αποτυχημένης πολιτικής της (για τη συνέχιση της οποίας, προ οδυνηρού αδιεξόδου μετά και την τρίτη αναθεώρηση της τοκογλυφικής σύμβασης με τους πιστωτές της χώρας, επιχειρεί προβοκατόρικα την αναζήτηση συνενόχων στην αξιωματική αντιπολίτευση) αλλά και ως μάρτυρες της ολοκληρωτικής οικονομικής κατάρρευσης με την οποία απειλείται ο τόπος τους.
Τελευταία Ενημέρωση ( Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011 22:22 ) Περισσοτερα...
 

"Μιά σημαντική παρουσία στήν Επαρχία μας" του Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου καί Αγίου Βλασίου Ιεροθέου

E-mail Εκτύπωση PDF
haralampopoulos


Πρίν λίγο καιρό ο συμπολίτης μας κ. Χαράλαμπος Χαραλαμπόπουλος, πρόεδρος τής Εταιρείας Ναυπακτιακών Μελετών, παρέδωσε στήν Ιερά Μητρόπολη γιά τήν βιβλιοθήκη της δύο τόμους, στούς οποίους περιλαμβάνονται φωτοτυπημένα κείμενα πού έχει κατά καιρούς συγγράψει καί δημοσιεύσει σέ διάφορα περιοδικά καί εφημερίδες, ιδιαιτέρως στήν εφημερίδα Ναυπακτιακή, τό επίσημο όργανο τής Ομοσπονδίας Συλλόγων Ναυπακτίας.
Τελευταία Ενημέρωση ( Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010 09:43 ) Περισσοτερα...
 

"Οι πατριδοτοπικοί σύλλογοι και ο νέος Δήμος Ναυπακτίας" του προέδρου της Ο.ΣΥ.Ν. κ. Ι. Τσώτα

E-mail Εκτύπωση PDF


tsotasΕίναι πλέον δεδομένο ότι το ξεκίνημα του νέου έτους 2011 θα συνοδεύεται από ένα νέο και βεβαίως πολύ διαφορετικό τοπίο στους δήμους όλης της χώρας. Έχουν πολυσυζητηθεί και έγιναν ευρύτατα γνωστά τα στοιχεία που διαμορφώνουν τη νέα κατάσταση στους Ο.Τ.Α., έτσι όπως θεσμοθετήθηκαν στο σχετικό νόμο που πρόσφατα ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων. Βασικό στοιχείο η χωροταξική ανακατανομή η οποία στην επαρχία μας κατέληξε στη συνένωση όλων των καποδιστριακών δήμων σε ενιαίο Δήμο Ναυπακτίας.
Τελευταία Ενημέρωση ( Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010 12:31 ) Περισσοτερα...
 
Σελίδα 3 από 7

Σήμερα

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους


Πρόσφατα Νέα