Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση ΝαυπακτίαςΤην Τετάρτη 30 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 1η Γενική Συνέλευση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα στη Ναύπακτο με συμμετοχή μελών και φίλων από το σύνολο των έξι καταργούμενων Δήμων που συγκροτούν το νέο Δήμο Ναυπακτίας.
Στη Γενική Συνέλευση έγινε συζήτηση για την τρέχουσα οικονομική και κοινωνική κατάσταση μέσα στην οποία καλείται να λειτουργήσει η αυτοδιοίκηση. Επίσης εγκρίθηκε ο  κανονισμός εσωτερικής λειτουργίας της Κίνησης, η στελέχωση των οργάνων της και η ψήφιση  Διακήρυξης Αρχών .
Ο επικεφαλής της Κίνησης Γιάννης Μπουλές στην εισήγηση του αρχικά παρουσίασε την τρέχουσα κοινωνικοπολιτική κατάσταση μέσα στην οποία η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να εφαρμόσει το νόμο «Καλλικράτης». Στη συνέχεια προχώρησε σε τεκμηριωμένη ανάλυση των συνθηκών που διαμορφώνονται στο νέο Δήμο Ναυπακτίας, παρουσιάζοντας τις δυσκολίες αλλά και τις δυνατότητες που παρέχει η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής. Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήματος είναι η βαθιά και σφαιρική γνώση των προβλημάτων του νέου δήμου καθώς και η εφαρμογή των αρχών της οργάνωσης και της αποτελεσματικής διοίκησης. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις αρχές της ανεξαρτησίας, της πολυσυλλεκτικότητας, της συμμετοχικής δράσης, της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της αξιοπιστίας πάνω στις οποίες συγκροτήθηκε η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας συσπειρώνοντας ανθρώπους με διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές αφετηρίες αλλά με κοινό όραμα για τον τόπο. Κλείνοντας κάλεσε σε συστράτευση όλους τους δημότες, γιατί η ενεργοποίηση και η συμμετοχή τους είναι η μόνη διέξοδος προκειμένου να ξεπεραστεί η βαθύτατη κρίση που βιώνει η κοινωνία.
Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας δίνοντας το στίγμα για μια διαφορετική αντιμετώπιση των προβλημάτων του νέου δήμου συγκρότησε ομάδες εργασίας που είναι ανοιχτές σ' όλους τους δημότες οι οποίοι επιθυμούν να προσφέρουν και να συμβάλουν με ιδέες και προτάσεις.
Η όλη φιλοσοφία και πρακτική της παράταξης αποτυπώθηκε στη διακήρυξη αρχών που ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση.